[80 B3 1.8] Brak przyspieszenia i prędkości
-
- Forum Audi 80
[80 B3 1.8] Brak przyspieszenia i prędkości
Witam. Kupiłem ostatnio Audi 80 B3 1.8s z 1987r.(gaźnik)nie pojedzie tym
samochodem szybciej niż 130km/h a do tego po mieście pali 18l gazu a na
trasie 14l gazu !!! Proszę pomóżcie !!!! POZDRAWIAM
samochodem szybciej niż 130km/h a do tego po mieście pali 18l gazu a na
trasie 14l gazu !!! Proszę pomóżcie !!!! POZDRAWIAM
-
- Forum Audi 80
Pierwsza sprawa: Czy sytuacja wygląda tak samo niezależnie od tego czy jedzie na gazie czy na benzynce?
Druga sprawa: Pali zdecydowanie za dużo - moja B3 1.6 w mieście max spala 12 LPG (korki), na trasie zdarza się zejść do 8 przy jeździe ok 90km/h
Jaką masz instalkę (generacja, firma)? Jaki jest przebieg tej instalacji i co było tam dotychczas wymieniane? Byłeś na jakimś przeglądzie tej instalki ostatnio?
Druga sprawa: Pali zdecydowanie za dużo - moja B3 1.6 w mieście max spala 12 LPG (korki), na trasie zdarza się zejść do 8 przy jeździe ok 90km/h
Jaką masz instalkę (generacja, firma)? Jaki jest przebieg tej instalacji i co było tam dotychczas wymieniane? Byłeś na jakimś przeglądzie tej instalki ostatnio?
-
- Forum Audi 80
Szkoda, bo to wiele by wyjaśniło Na Twoim miejscu udałbym się do jakiegoś warsztatu raczej...dj_krzynio pisze:tak samo jest na benzynie jak i na gazie. ostatnio była robiona regeneracja parownika, ale przedtem było tak samo. Więcej nie odpowiem bo nie wiem
Jeśli świece i filtr powietrza są OK to może niedomaga filtr paliwa? Czy na niższych biegach się muli?
-
- Forum Audi 80
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Skoro jest gaźnik....to przypuszczalnie jest za to wienien... Warto zobaczyć czy ktoś czasem przypadkiem nie zmieniał go i założył np od starszych silników 1,3 gdzie był Keihin lub Pierburg 1B - strasznie zamulały. Po drugie tego rodzaju gaźniki jak 2B2 i 2B5 oraz 2E2 i 2E5 miały problemy ze ssaniem...co powodowało zmniejszenie dawki powietrza do mieszanki... Najlepiej rozebrać gaźnik i delikatnei przeczyścić. Jedno wazne ostrzeżenie...dokładnie zapamietac jego budowe i dobrze złożyć...inaczej nei będzie działał lub bedzie kulał - może własnie ktoś go źle poskładał.
-
- Forum Audi 80