nie wiem czemu wszyscy tak bardzo boicie sie gazu, ja rozumiem że gaz to taki i owaki, nie będe sie kłócił, ja tam jestem za, pod warunkiem że zakładasz instalacje w warsztacie gdzie sie na tym znają, a to taki napewno trudno, bo papier na zakładanie instalacji dostanie każdy kto podpisze umowe na sprzedaż instalacji, odbędzie on kilkugodzinne "szkolenie", następnie dostaje certyfikat i już może montować, zazwyczaj tacy "spece" montują gaz w naszych furkach, i pewnie z tąd biorą się wszystkie problemy, bo jak tylko coś pójdzie nie po schemacie pan gazowik próbuje, próbuje aż przy 3 wizycie rozkłada ręce i stwierdza, że to coś z samochodem bo instalacja jest ok.....nie powiem bo czasem sie i tak zdaża, no ale tylko czasem......montowałem gaz do wielu różnych aut, starych i nowych, czasem auto chodziło lepiej na gazie niż na benzynie, a czasem na gazie nie chciało jeździć, ale zawsze jest sposób na sprawienie, że auto będzie jzdzić dobrze na gazie....trzeba tylko wiedzieć jak je do tego zmusić :mrgreen: zgadzam sie z tezą że nie wszystkie auta będą dobrze jeździć na gazie, znam takie "uparte" auta ale szczeże powiem że nie można tego brać nawet na konkretny model auta czy symbol silnika......kwestia indywidualna każdego auta......sprawdzone.....zakładałem gaz do kilku bmw 320 e30 wszystkie chodziły bez problemu, aż przyjechała ta jedna uparta sztuka, same problemy...strzały...nierówne obroty...koszmar....najważniejsze żeby wiedzieć co robić i eliminować po kolei wszystkie ewentualne usterki.....kolejny przyklad.....audi C4 silnik 2.8 chodził super, przyjechał 2.6 totalna kaszana, no ale jak auto benzyny paliło 18 litrów to jak można wymagać żeby gazu paliło w granicach normy??? podstawowa zasada, jak masz coś nie tak w silniku, wtrysku, elektronice czy czymś jeszcze innym to na gazie będzie jeszcze gorzej....nie licz że gaz załatwi sprawe, bo tylko pogorszy....uwierz mi wiem co mówie......qrde jak ktoś to przeczytał to gratuluje.....tak długo pisałem, że aż straciłem wątek..... :roll: pozdrawiam :lol: