[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Dzięki masz u mnie jeżeli tak samo jest i u mnie!!!!hudy pisze:z tego co pamietam to + po stacyjce pojawia sie na czarnym kablu który idzie w wiazce od stacyjki pod kierownica.tak jest w b4 więc mysle że w twoim bedzie identycznie. ja tam sie wpiołem montując alarm.ten kabel idzie do jednego z przekaźników które sa pod kierownicą...
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Już znalazłem (+) tak jak hudy napisał.
Czrny kabel od stacyjki to jest właśnie poszukiwany plus(jest tylko jeden czarny więc łatwo znaleźć) :mrgreen: :mrgreen:
Już podłączyłem szybki i chodzą jak należy :lol:
Dodatkowo dołożyłem podświetlenie klamek tak jek pisał któryś z rezaczy, tylko zamiast białych lampek puściłem czerwone 8-) Super efekt i nie trzeba w ciemnościach po omacku szukać klamek
Czrny kabel od stacyjki to jest właśnie poszukiwany plus(jest tylko jeden czarny więc łatwo znaleźć) :mrgreen: :mrgreen:
Już podłączyłem szybki i chodzą jak należy :lol:
Dodatkowo dołożyłem podświetlenie klamek tak jek pisał któryś z rezaczy, tylko zamiast białych lampek puściłem czerwone 8-) Super efekt i nie trzeba w ciemnościach po omacku szukać klamek
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
panowie dzis zaczołem montaz elektrycznych szyb no i napotkałem na problem z którym nie moge sobie poradzić.a mianowicie sprawa wygląda tak.zaczołem montaz od tylnych podnośników.zamontowałem podnośnik i przymocowałem sapowrotem do drzwi cały element który trzyma podnosnik i szybe.cały ten element jest zamocowany na 4 śróbach z boku drzwi i nimi regulijemy jego położenie.sprawa wygląda tak że jak lekko odciagne ten element od drzwi że przy dolnej uszczelce robi sie mała szczelina (przy otwartych drzwiach) to szyba spokojnie jedzie na dół i do góry jednak jak zamkne drzwi i szyba zostaje dociśnieta do uszczelki to szyba jeżdzi z dość dużym oporem i na dół jakoś zjedzie jednak do góry ma straszne problemy i w połowie zatrzymuje się lub bardzo powoli sie zamyka.nie wiem jak to ustawić.jesli zrobie za dużą szczeline między szyba a dolna uszczelka to jest problem z zamknięciem drzwi a jak ustawie tak jak powinno być czyli nie ma szczeliny to szyba ma problemy z poruszaniem.wiadomo że szyba szybciej będzie schodzić na dół niż podnosić sie jednak u mnie podnosi sie bardzo wolno.co z tym zrobić??