[80 B3]zaworek
[80 B3]zaworek
Witam ponownie i pytam:przy gazniku od strony akumulatora jest jakis zawór sterowany elektrycznie i są do niego podpiete dwa przewody podcisnien.Jakie zadanie pełni ten zawór i ewentualnie jakie objawy wystepuja gdy jest zepsuty.
Jeżeli zawór będzie przepuszczał podciśnienie to na stałe podbije wolne obroty .
Jeżeli nie będzie przepuszczał podciśnienia lub odepniesz przewody podciśnieniowe to przy puszczeniu pedału gazu powiedzmy przy 4000 obr , obroty będą spadać do 900 bez spowolnienia do 2000 obr .
Ten zawór nie ma żadnego wpływu na podawanie paliwa .
Jeżeli nie będzie przepuszczał podciśnienia lub odepniesz przewody podciśnieniowe to przy puszczeniu pedału gazu powiedzmy przy 4000 obr , obroty będą spadać do 900 bez spowolnienia do 2000 obr .
Ten zawór nie ma żadnego wpływu na podawanie paliwa .
Wygląda na to , że zawór iglicowy w komorze pływakowej nie odcina dopływu paliwa i dlatego przelewa paliwo , drugim powodem może być "utopiony" pływak - efekt jest ten sam - wysoki poziom paliwa . W silnikach gaźnikowych jedynyn urządzeniem dającym ciśnienie paliwa jest mechamiczna pompa paliwa - chyba że przerobyłeś na elektryczną i prubuje cały czas tłoczyć paliwo a zawór nie jest w stanie go odciąć .
[80 B3]
Własnie nic nie robiłem z pompa ani niewiele z gaznikiem i przypuszczam ze poprzedni właściciel tez mial ten problem ale to mnie zastanawia ze jak silnik pracuje i jest nagrzany to na wolnych obrotach to wystepuje ze w drugiej gardzieli jest wtryskiwane paliwo a jak go przegazuje to potem na jakąś chwile jest spokój,Może jest któraś przepustnicazle ustawiona albo cos innego.
[80 B
Dzięki koledzy sprawdze i napisze co jest zgrane.
[ Dodano: 2008-06-13, 17:07 ]
lipa koledzy ale juz mniej wiecej wiem o co chodzi bo jak zgasze silnik to paliwo cisnie w pierwszym przelocie z rurki emulsyjnej i tak samo jak chodzi silnik ale jak go przegazuje to przestaje
[ Dodano: 2008-06-13, 17:07 ]
lipa koledzy ale juz mniej wiecej wiem o co chodzi bo jak zgasze silnik to paliwo cisnie w pierwszym przelocie z rurki emulsyjnej i tak samo jak chodzi silnik ale jak go przegazuje to przestaje