[B4 ABT] Mam bardzo twarde zawieszenie
[B4 ABT] Mam bardzo twarde zawieszenie
Witam kolegów!
Kupiłem ostatnio audi B4 ABT 2.0 autko jest lekko obnizone, ma lekko poszerzone tylne błotniki, posiada tez dystanse. Samochód był tuningowany w niemczech mam wszystkie papiery z szczegółowych badan i pomiarow po tuningu zawieszenia. Jednak jak dla mnie ono jest za twarde co by tu zrobic zeby było mieksze????? Posiada amortyzatory i spręzyny firmy Weitec. Jest jakis sposób??? Nic w tym zawieszeniu nie stuka chodzi super ale jest okropnie twarde.Czy wymiana samych sprezyn cos da? Czy jest jakis inny sposób na to. Nie mam kasy na całkowita wymiane amorów i sprezyn.
Proszę o porade
Kupiłem ostatnio audi B4 ABT 2.0 autko jest lekko obnizone, ma lekko poszerzone tylne błotniki, posiada tez dystanse. Samochód był tuningowany w niemczech mam wszystkie papiery z szczegółowych badan i pomiarow po tuningu zawieszenia. Jednak jak dla mnie ono jest za twarde co by tu zrobic zeby było mieksze????? Posiada amortyzatory i spręzyny firmy Weitec. Jest jakis sposób??? Nic w tym zawieszeniu nie stuka chodzi super ale jest okropnie twarde.Czy wymiana samych sprezyn cos da? Czy jest jakis inny sposób na to. Nie mam kasy na całkowita wymiane amorów i sprezyn.
Proszę o porade
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jesli jest tak jak kolega pisze ori zawias weiteca to same springi nic tu nie dadza, sam teleskop weiteca jest tak bardzo sztywny (o ile jest sprawny) ze z trudem wyciaga badz wciska sie tłok, natomiast sprezyny weiteca sa zawsze tej samej srednicy zwoju co ori wiec tlylko obnizaja a nie daja wiekszej sztywnosci.FranoF1 pisze:pojedz na szrot i popytaj sie o same sprężyny
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
No to gitara, ciesze sie ze jest okmisiek440 pisze:a i dzięki Solskier, za -40mm w końcu autko wygląda normalnie
Jak najbardziej a co lepsze to wyrwie Ci nadkole <ok> Jak jest obnizone auto to tylko na pozadnych utwardzanych amorach inaczej bieda. Dla przykładu u mnie jest -65mm i spokojnie moge wsadzić 195/65/15 i nic nie obciera. Wiec jak chcesz miecej to tylko powrót do ori kompletnego zawiasu - a co do weiteca to wiem ze ma pierunsko twarde amory - bo sam na takiś smigammarhiw pisze:jesli wymienie amory na zwykłe to czy przy obnizeniu na nierownosciach nie bedzie mi ocierał kołami o nadkola?