[B3, B4 ALL] Rozlany zegarek elektroniczny.
[B3, B4 ALL] Rozlany zegarek elektroniczny.
Mam problem... Moja niuńka ma rozlany zegarek elektroniczny w obrotomierzu. Nie przeszkadzało mi to dopóki doputy nie wziąłem się za odnawianie autka. W momencie wymiany starych spalonych diód podświetlenia zegarek zaczął mnie co najmniej irytować. Wcześniej można było jeszcze zobaczyć na nim przynajmniej godzinę, a po 2 tygodniowej przerwie od jazdy jestem w stanie określić czas jedynie w ten sposób "jest po czternastej". Minutnik stał się w ogóle nieczytelny. Dodatkowo jeszcze zanim zegarek rozlał się do końca zaobserwowałem, że niunia "traciła poczucie czasu" Godzina potrafiła się sama zmienić np. z 14.34 (czas właściwy) na 18.02 (równe 2 godziny później).
Teraz kwestia, czy da się ten zegarek jakoś uratować, czy też powinienem się porozglądać za nowym? Każdy jeden będzie pasował? No i co z tą utratą poczucia czasu?
Teraz kwestia, czy da się ten zegarek jakoś uratować, czy też powinienem się porozglądać za nowym? Każdy jeden będzie pasował? No i co z tą utratą poczucia czasu?
są takie wyświetlacze na allegro co tak świecą (prawie jak ori) i poszukaj prostego eltronika co ci to poskłada
takie zestawy w elektronicznym nawet widziałem "zrób to sam" tylko wyświetlacz podmienić
[ Dodano: 2008-06-19, 15:02 ]
http://allegro.pl/item381983338_art_now ... _led_.html
takie coś tylko mniejsze musisz poszukać
takie zestawy w elektronicznym nawet widziałem "zrób to sam" tylko wyświetlacz podmienić
[ Dodano: 2008-06-19, 15:02 ]
http://allegro.pl/item381983338_art_now ... _led_.html
takie coś tylko mniejsze musisz poszukać
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Niestety te zegarki to częsty problem jeśli chodzi o Audi. Sam kupiłem kiedyś obrotomierz VDO z rozlanym zegarkiem (ponieważ nie miałem w ogóle obrotomierza). Później sprzedałem go, kupiłem inny obrotomierz VDO ale bez zegarka a dodatkowo kupiłem sam zegarek ale od obrotomierza UN4. Nie wszystko idealnie pasuje, trzeba trochę przerobić podstawkę, ale ogólnie da sie wpasować zegarek od UN4 do obrotomierza VDO. U mnie wygląda to tak jakby było wszystko oryginalne, a co jest pod tarczą to już mało ważne, byle działało.
Bo tak jak pisze kolega wyżej dorwać sam zegarek od VDO jest bardzo trudne. Prędzej kupi sie zegarek od UN4
Bo tak jak pisze kolega wyżej dorwać sam zegarek od VDO jest bardzo trudne. Prędzej kupi sie zegarek od UN4
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dokładnie tak. Problem z zegarkiem mam i ja, i już dawno temu próbowałem się tym zająć, szukałem i szukałem, allegro obleciane wzdłuż i wszerz i nic. I w końcu też zadzwoniłem do ASO w gdańsku, cena-szczena mi opadła :shock: 280 zł :shock: po takiej odpowiedzi stwierdziłem że zalany też ładnie wygląda ale jak bym znalazł go grzieś to odrazu bym go wymienił
Też szukałem zegarka,ale to nie ma sensu.Wmontowanie obcego zegarka jest możliwe(Polak potrafi),ale gra niewarta świeczki(sam kiedyś zrobiłem kilka różnych zegarów na różnych wyświetlaczach).Najlepiej kupić zegary całe lub obrotomierz z zegarem sprawnym.Mnie się udało za 110 pln całe zegary jeszcze z plombą VDO.Wyświetlacz da się tam wpasować bez problemu,ale elektronika zegara niekoniecznie tam wejdzie no i nastawianie nie ma żadnego takiego ustawianego w ten sposób co w audi(ja nie spotkałem).Można niedrogo kupić moduł zegarka w obudowie od innego auta i wmontować w półkę obok włączników przeciwmgielnych i szyby( w B3 taka mini półka),ale niektórzy pewnie uznają to za profanację.Jak ktoś chce mam taki zegar na wyświetlaczu typu nixie,wymaga podłączenia masy plusa stałego i plusa po stacyjce(czyli aż 3 przewody oraz wykonania płyty czołowej na kilka przycisków do ustawiania oraz wyświetlacz(kolor zielony).Cena bardzo przystępna.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: