[ALL]Glosniki - tweetery w boczku
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Doc, ja mam jedynie scenę przednią /w tej chwili zestaw 3droży/ a tylne drzwi są puste /jedynie woofer w bagażniku/. Zdaję sobie sprawę z tego że możecie myśleć że wywołałem przeciw fazę ale nie do końca tak jest. 10tki założyłem bo zaczęło mi brakować średnich tonów, odcięte są filtrem na 800Hz i grają pod kątem do góry ale z racji zamontowania moich gwizdków grają w podobnych kierunkach a midbasy w swoją stronę.
piku, dzięki za słowa wyjaśnienia ale niestety nic z tego nie jest dla mnie nowością.
Wiele razy padło mądre zdanie na tym forum - każdy ma inne preferencje akustyczne i dla każdego jest co innego dobre. Kierujmy się tą zasadą i próbujmy pomagać sobie subiektywnie patrząc na "ramy" i zasady CA nie próbując uskuteczniać swoich zapatrywań.
Wrócę jeszcze raz do gwizdków w słupkach środkowych. Jeśli bym je tam umieścił i podpiął pod tylne kanały radia to mógłbym przesuwać scenę bez narażenia na za głośne ich granie a za jednym zamachem dostał bym coś /daleko sięgając wyobraźnią/ jak dźwięk dookolny.
piku, dzięki za słowa wyjaśnienia ale niestety nic z tego nie jest dla mnie nowością.
Wiele razy padło mądre zdanie na tym forum - każdy ma inne preferencje akustyczne i dla każdego jest co innego dobre. Kierujmy się tą zasadą i próbujmy pomagać sobie subiektywnie patrząc na "ramy" i zasady CA nie próbując uskuteczniać swoich zapatrywań.
Wrócę jeszcze raz do gwizdków w słupkach środkowych. Jeśli bym je tam umieścił i podpiął pod tylne kanały radia to mógłbym przesuwać scenę bez narażenia na za głośne ich granie a za jednym zamachem dostał bym coś /daleko sięgając wyobraźnią/ jak dźwięk dookolny.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
No i tak będziemy polemizowali bla bla bla Ok, skoro uważasz, że dwa głośniki grające w drzwiach w bok ku sobie i dwa na podszybiu średniotonowe grające w górę jest ok, to niechaj stryjence tak będzie, a co sie tam będę sprzeczałOofol pisze:Ja wiem Doc, że Ty zawsze mówisz serio, ale niestety nie widziałeś jak to jest u mnie zamontowane a próbujesz mi wmówić że jest źle...
- daniel_b11
- Forum Audi 80
Szperając po sieci znalazłem ciekawe rozwiązanie na montaż tweeterów w desce tak aby były skierowane na kabine a nie szybę. Co wy na to??
http://www.tuningfever.pl/content/view/70/93/ (ostatnie zdjęcie)
To chyba nawet jeden z naszych klubowiczów...
http://www.tuningfever.pl/content/view/70/93/ (ostatnie zdjęcie)
To chyba nawet jeden z naszych klubowiczów...
Kolego Oofol tak sie składa, iż myślalem podobnie i zamontowałem twetery w bocznych słupkach, efekt??? wyśmienity ale tylko wizualny, akustyczny jakby to powiedzieć; sredni.I nie dało sie tego ustawić za chiny,wogole nie było słychać srodka z 10 w desce.Po tygodniu czasu wróciły z powrotem obok nawiewów na szybę, to chyba najlepsze miejsce na twetery w 80.
- el_scorpion
- Forum Audi 80