Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[PS 2,0 R5 115KM + LPG] Nie odpala ciąg dalszy

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MaKu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[PS 2,0 R5 115KM + LPG] Nie odpala ciąg dalszy

Post autor: MaKu » 22 cze 2008, 12:00

Więc tak. Wymieniłem w autku rozdzielacz wtrysku, ale autko dalej mi nie odpala. Doszedłem już do tego co musze poruszać ;) żeby odpaliło.

Obrazek

Na ty zdjęciu pod tą gumową tubą powietrzną (dolot powietrza) znajduje się taki "talerzyk" pokazany na zdjęciu niżej.

Obrazek

Jak podczas próby odpalania auta, porusza się tym talerzykiem to silnik zaskakuje. Wiadomo, że pracuje wtedy nie równo, bo dostaje lewego powietrza, ale jest to sposób.
Powiedzcie mi, co tak w środku może być uszkodzone. Jest możliwe amatorowi samemu to naprawić, czy trzeba wymienić całą tą głowice na filtrze powietrza? No i tak orientacyjnie, na jakie koszta musze się przygotować?

Dzieki serdeczne za odpowiedzi.
Pozdrawiam :)

Radek5V
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Radek5V » 22 cze 2008, 12:30

A był wystrzał gazu???

Awatar użytkownika
MaKu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MaKu » 22 cze 2008, 13:32

Hmmmm... Auto mam od nie dawna. Wystrzału nie było, bynajmniej za mnie. Oglądałem to z wierzchu to nigdzie nie ma śladów po strzale.
Ale tak jak już silnik odpali i założe żeby nie było lewego powietrza to silniczek chodzi jak "dzwoneczek" i na benz i na LPG. Ma swoją moc, bardzo ładnie trzyma wolne obroty (900 - 1000 rpm) i wszystko jest ok.

[ Dodano: 2008-06-22, 13:48 ]
Acha... jeszcze to... Zobaczcie >> TUTAJ <<. Opłaca się grzebać, czy poprostu zamówić, wymienić i się cieszyć jazdą?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl