[B4 1,9 TDI] Dziwne "cykanie"
-
- Forum Audi 80
[B4 1,9 TDI] Dziwne "cykanie"
Witam,
ostatnio zauwazylem, a dokladniej to uslyszalem , ze w czasie przyspieszania moje autko wydaje takie dziwne "CYKANIE" tak w okolicach zaworow N-75 i N-18. Na 100% to nie jestem pewien czy to tam bo na wolnych obrotach tego nie slychac tylko przy wchodzeniu na obroty.... wiec mozaliwosc dokladnego stwierdzenia w ktorym to dokladnie miejscu cyka jest utrudniona
no chyba ze ktos bedzie prowadzil auto z otwarta maska a ja bede biegl i sluchal gdzie to cyka ;-p hehehee
moze ktos z was mial podobny problem
z gory dzieki za pomoc
ostatnio zauwazylem, a dokladniej to uslyszalem , ze w czasie przyspieszania moje autko wydaje takie dziwne "CYKANIE" tak w okolicach zaworow N-75 i N-18. Na 100% to nie jestem pewien czy to tam bo na wolnych obrotach tego nie slychac tylko przy wchodzeniu na obroty.... wiec mozaliwosc dokladnego stwierdzenia w ktorym to dokladnie miejscu cyka jest utrudniona
no chyba ze ktos bedzie prowadzil auto z otwarta maska a ja bede biegl i sluchal gdzie to cyka ;-p hehehee
moze ktos z was mial podobny problem
z gory dzieki za pomoc
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Adamm, Ja wymieniałem w dwóch autach i w zandym nie cykał po wymianie.... wiec albo to zalezy od firmy albo akurat trafiłem na dwa takie auta w których "cykanie" było ograniczone na mapie, tak aby bez sensu zawór nie pracował. A co do tego ze jak nie traci mocy to wymiana jest zbedna to jak najbardziej sie z Toba zgadzam
wiem dlatego napisalem ze olej w zaworke znajduje sie z turba w wyniku przepuszczania turba i olej dostaje sie tez z odmy
[ Dodano: 2008-06-23, 23:29 ]
a co do cykania to jamam audi na boshu i u mnie na biegujalowym nie cyka n75 a zolozyme go do passata b4 napirburgu to caly czas cykal wiec moze to od kompa zalezy czy tak jak pisze solskier
[ Dodano: 2008-06-23, 23:29 ]
a co do cykania to jamam audi na boshu i u mnie na biegujalowym nie cyka n75 a zolozyme go do passata b4 napirburgu to caly czas cykal wiec moze to od kompa zalezy czy tak jak pisze solskier