Radio - opcja usb dla kasety
juz zrobilem :D podlączylem wejscie AUX ze starej wiezy do radyjaa, kable z aux przylutowalem do kabli ktore leca od kasety zwyklej, aby dzialal odtwarzacz wystarczy wcisnac to cale siedzisko gdzie wklada sie kasete do srodka, dzwiek jest bardzo dobry jak dla mnie, i nawet udalo mi sie zreobic ze jest stejreło:):), jutro tylko musze wyciagnac kabelek pod popielniczka i bedzie sobie odtwarzacz grzecznie lezal
Jakość dzwięku z kasety adaptora jest tragicznie marna ... nie polecam ... a co do wejścia AUX w radiu ... nie ma chyba takiego, w którym by się nie dało zrobić takowego .... ba polecam montarz odtwarzacza mp3 w każdym w zasadzie kaseciaku ... zamist kasety ... mamy port USB, do którego wtykamy pendriva z mp3 i już cieszymy się nową jakościa dzwięku ... prawie jak CD ... prawie , bo wiadomo jaka jest jakość dzwięku w formacie mp3, ale zaleta jest jedna ! nie ma lasera i sprzęt działa wiecznie !! a wygląda to tak jak na foto w załącznikach ... przyciski, które słżyły do przewijania, teraz służą do przeskakiwania pomiędzy piosenkami, odtwarzanie zaczyna się w momęcie włożenia pendriva do usb... polecam bo warto bardzo małym kosztem takie coś zrobić, nawet stara zdezelowana beta odzyskała dawną świetność
masz racje jak kogoś nie stać na radio to coś takiego super sprawa, wystarczy jeszcze pen 1GB za 30zł, dość ciekawa propozycja :idea:
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 15:39 przez dubbler, łącznie zmieniany 1 raz.
zastanawiałem się nad tym ... myślę że chyba by cóś takiego miało powodzenie ... sęk w tym że nie mam głowy do interesów ... ale ale sprzęt u mnie w miejscowości po woli robi bum ... i co raz więcej radyjek jezdzi z wystającym penem ...tym bardziej że przeróbka jest bardzo tania ... a 1GB kupi już z kingstona za koło 15 - 19 zł i naprawdę nie trzeba więcej bo potem robi się kłopot ze znalezieniem właściwego kawałka. Aha , zamiast Pena można podpiąć nawet HDD z muzyką przez odpowiednią przejściówkę ... USB - IDE ... oraz wszelkiego rodzaju czytniki Kart pamięci. Jakość dzwięku jest naprawdę bardzo dobra , bez porównania z adapterami i innymi tego typu zabawkami. i w zasadzie mamy do dyspozycji pełne pasmo przeoszenia jeśli chodzi o audio ... a im starsze radio tym lepiej gra. W zasadzie przeróbkę polecam tym, którzy maja wbudowanego kaseciaka w deske rozdzielczą i nie mają za bardzo możliwości aby to zmienić na coś lepszego a z radia są zadowoleni ... i marzy im się posłuchać własnej muzy, ale kaseta ich nie zadowala.
nie chce zakładać nowego tematu więc tu napisze skoro mowa o usb, a co myślicie o takim radyjku , wiem że to nie jest high end , ale powoli zaczynają mnie drażnić porysowane płyty w moim starym soniaku oraz przycinanie się na większych dziurach
blaupunkt_melbourne_sd_27
blaupunkt_melbourne_sd_27
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 15:45 przez misiek440, łącznie zmieniany 1 raz.
W takich pieniądzach nic lepszego nie kupisz... i moim zdaniem warta tej kasy .... bardzo dobra cena , aczkolwiek moim zdaniem takie radio bez jakiej kolwiek mechaniki powinno być ciut tańsze, bo wiadomo w sprzęcie dużo kosztuje precyzyjna mechanika. a tu jej w ogóle nie ma.... myślę że to będzie dobry zakup. w końcu to nie bele co tylko chyba blaupunkt, czyli jakaś jakość gwarantowana
Ostatnio zmieniony 27 gru 2011, 15:45 przez bhpjean, łącznie zmieniany 1 raz.
powiem szczerze że budżetowe modele są słabe, wiem bo mam Sony CDX-2200, i jest kiepski: gra ale słabo i do tego nie zawsze czyta i gubi stacje, poprzednio miałem (żałuje że zostawiłem w Golfie) Sony CDX-F5500 (podobne tylko srebne: F5550) z którego byłem bardzo zadowolony,
wydasz 100 więcej niż za tego Blaupunkta ale zawsze będzie lepiej grało, kup używane
wydasz 100 więcej niż za tego Blaupunkta ale zawsze będzie lepiej grało, kup używane
ale mnie interesuje radyjko na sd a widze że tylko blaupunkt zasypał tym rynek. Zaletą takiego rozwiązania powinno być. Brak mechanizmów(czytaj nic się nie wyciera, niema silniczków napędów itp) , Brak lasera którego trzeba czyścić lub zapruje w zimie i który po latach ślepnie. W takim czymś (przynajmniej mi się tak zdaje) nie powinien nastapić żaden przeskok kawałka, bo to w końcu pamięć elektroniczna.
powiem że interesuje mnie tańsze radyjka bo itak z lepszego nic nie wyciągnę na tych głośniczkach co mam a lubię jak mi coś brzęczy w samochodzie. byle nie tapicerka <ok>
powiem że interesuje mnie tańsze radyjka bo itak z lepszego nic nie wyciągnę na tych głośniczkach co mam a lubię jak mi coś brzęczy w samochodzie. byle nie tapicerka <ok>
- el_scorpion
- Forum Audi 80