[80 B4 2.0 ABK]
Szanowni właściciele audi80 z silnikiem ABK, jestem bardzo zaciekawiony jakie są Wasze opinie na temat montażu instalacji gazowych w tymze modelu. Czesc z Was napewno posiada taka instalacje i jest w stanie cos powiedzieć na ten temat.
Chcialbym abyście przekonali mnie czy gaz instalować czy nie instalować...
Jakie są wady i zalety (procz oszczędności)
[80 B4 2.0 ABK] Czy instalowac gaz?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
a czy własciciele audi 80 z silnikiem ABK sa zadowoleni z instalacji gazowych jezeli juz je posiadaja?
Obawiam sie problemów z instalacją, a w Warszawie gdzie obecnie mieszkam "fachowców-masarzy" jest cała masa, a co jeden to sie lepiej zna...
Jezeli juz zakładać instalację to jaką? Warto zakładać sekwencje?
Obawiam sie problemów z instalacją, a w Warszawie gdzie obecnie mieszkam "fachowców-masarzy" jest cała masa, a co jeden to sie lepiej zna...
Jezeli juz zakładać instalację to jaką? Warto zakładać sekwencje?
a i odpowiedź na twoje pytanie czy instalować:
jeżeli jeździsz autkiem do "kościoła" czy do pracy 5 km to nie zakładaj. Jeżeli nie należysz do nie najbogatszych a robisz tak jak ja ponad 100km dziennie to zakładaj i tyle. Chcesz więcej poprzeglądaj forum jest tego tyle żebym chyba w tydzień nie przeczytał :shock:
[ Dodano: 2008-06-25, 21:37 ]
uprzedziłeś mnie na twoje pytanie niech odpowiedzą właściciele abk
jeżeli jeździsz autkiem do "kościoła" czy do pracy 5 km to nie zakładaj. Jeżeli nie należysz do nie najbogatszych a robisz tak jak ja ponad 100km dziennie to zakładaj i tyle. Chcesz więcej poprzeglądaj forum jest tego tyle żebym chyba w tydzień nie przeczytał :shock:
[ Dodano: 2008-06-25, 21:37 ]
uprzedziłeś mnie na twoje pytanie niech odpowiedzą właściciele abk
Jeżeli już musisz założyć gaz bo jeździsz sporo to w zasadzie najlepszym wyjściem jest sekwencja, oczywiście na mieszalniku też można jeździć bezproblemowo i oszczędnie, ale przy takiej instalacji trzeba być nieco bardziej troskliwym o stan układu wysokiego napięcia, jaką firmę i z jakim osprzętem wybrać doradzą Ci inni użytkownicy obeznani z instalacjami, generalnie jakiej instalacji byś nie wybrał trzeba to sobie dokładnie przeliczyć czy to się opłaci (droższy przegląd, wymiana przewodów WN, świec itp.), i najważniejsze znaleźć dobrego gazownika, który poprawnie to wszystko założy i wyreguluje. A to jak się gaz w ABK sprawuje możesz sprawdzić czytając posty użytkowników tych silników z gazem, w których opisują problemy z LPG.
Cześć.
Ja mam u siebie w ABK instalację gazową z "AutoGaz Holandia", teoretycznie nic się z nią nie dzieje, poza złym podłączeniem przez "fachowców" emulatora sondy lambda (gubi sygnał przy przełączaniu na PB). Autko pali mi po mieście 15l gazu. Jest troche słabsze niż na PB ale to idzie przeżyć...
Pozdrawiam
Ja mam u siebie w ABK instalację gazową z "AutoGaz Holandia", teoretycznie nic się z nią nie dzieje, poza złym podłączeniem przez "fachowców" emulatora sondy lambda (gubi sygnał przy przełączaniu na PB). Autko pali mi po mieście 15l gazu. Jest troche słabsze niż na PB ale to idzie przeżyć...
Pozdrawiam