[80 B3 1.8 SF LPG] Podwyższone obroty
[80 B3]
Witam.Chciałem nawiązać jeszcze do problemu kolegi "putolw" ze tez miałem taki problem z paliwem ze bokiem mi uciekało.Walczyłem z tym cholerstwem przez miesiac ale w koncu doszedłem do tego.Była to drobnostka ale dopiero po zdjagnozowaniu a mianowicie na srubie do regulacji pływaka są dwa oringi i okazało sie ze oring dolny ten blizej pływaka był poprostu sciety gdyz przy w krecaniu nowej sruby poprostu go zniszczyło.Lało sie z niego jak chciało.Wymieniłem oring i teraz autko smiga i zadnego problemu nie ma .Są zestawy naprawcze tych gazników i jest w nich iglica+sruba regulacji+inne uszczelki.Koszt takiego zestawu to ok.60zł.Można tak spróbowac bo nie wiem czy taki gaznik kolega dostanie bo ja juz pytałem na szrotach i odesłali mnie z kwitkiem.Co drodzy klubowicze na to.Jesli cos pomogłem to ok,jesli cos zle to prosze o poprawienie mnie
Tak, masz racje na zaworze iglicowym są 2 oringi, tylko że u mnie oringi są ok, nie są ścięte czy coś, u mnie na bank zawór przepuszcza paliwo górą, a gdzie można dostać zestawy naprawcze do keihin I?Szukałem po allegro ale nie znalazłem. Drugi gaźnik da radę załatwić trzeba tylko być cierpliwym i czekać...
[80 B3]
Kolego drogi na allegro to nic nie ma,do tych gazników własnie jest ciezko dostac cokolwiek bo to są japońce.Musisz u siebie gdzies poszukać dobrego sklepu z częsciami do audiczek i ewentualnie zamówić.Naprawde to są ciężko dostępne czesci ale napewno na zamówienie dostaniesz.Ja tez na zamowienie dostałem ten zestaw naprawczy.