[B4 all] Rysy na lakierze czym zlikwidować?
[B4 all] Rysy na lakierze czym zlikwidować?
Witam. Panów i Panie ostatnio stała się straszna rzecz mianowicie po nocnym postoju samochodu wychodzę i widzę rysę którą ewidentnie ktoś zrobił z premedytacją. W niektórych miejscach jest tylko zarysowany lakier a w niektórych do podkładu na szczęście nie jest tak głęboka żeby sięgała do blachy. I teraz pytanie czym ją zlikwidować może jakaś pasta polerska, kredka?
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
można spróbować i to chyba było by najlepsze rozwiązanie polerka ale mechaniczna jeśli nie pomoże to jak lakiernicy idealnie dobiorą lakier pomalować tylko w tym miejscu dodam od siebie że u mnie po nie fachowej polerce przez lakiernika było widać na lakierze jakby kółka od maszyny polerującej i zastosowałem środek M3 do polerki i zeszło
Popytam u siebie czy jest to możliwe i jakie koszta ale to chyba najlepsze rozwiązanie bo malowanie całości kategorycznie odpada.noorbi pisze:Arczizioom ja tam nie bawiłbym sie w żadne kredki i inne wynalazki, to zwykła lipa. Ostatnio podobnie załatwili auto wujka, oddał do lakiernika, zapylił te rzeczy miejscowo, za cholerę nie widac że psikane było. A koszt wcale nie był taki wielki. Jeśli miałbym robić u siebie o tylko tak.
mi właśnie dzisiaj ktoś w nocy przejechał czymś bardzo cienkim, palcem można było zetrzeć, ale jednak było widać, zastosowałem pastę Tempo i nic nie widać, na szczęście...
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2018, 15:05 przez zakk87, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Każda rysa która nie dociera swoją głębokością do podkładu jest do spolerowania(w przypadku lakierów akrylowych stosunkowo łatwo).Jeśli jednak widać podkład trzeba lakierować.Małe ubytki o niewielkiej powieszchni/długości można potraktować zaprawką.W przypadku rysy na całe drzwi tylko lakierowanie.
Pamiętajcie że przed każdą zaprawką wykonywaną na własną ręke trzeba skrupulatnie dobrać odcień lakieru i dokładnie odtłuścić naprawiane miejsce.
Pamiętajcie że przed każdą zaprawką wykonywaną na własną ręke trzeba skrupulatnie dobrać odcień lakieru i dokładnie odtłuścić naprawiane miejsce.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80