Witam kolegow, mam nadzieje ze ktos z was mi pomoze. Przeszukiwalem juz forum w tym temacie i nie znalazlem odpowiedzi ktora pasowala by do mojego problemu.
W mojej niuni w zeszlym roku zmienilem radio z fabrycznego na sony, i wtedy pojawil sie problem ktory do niedawna mi nie przeszkadzal, a mianowicie fabryczne radyjko wylaczalo sie ze stacyjki, a sony niestety nie che. Jak zmienialem radio pojechalem do elektryka i wiem ze cos przerabial, tylko co?? Prosta sprawa, wsiadz w auto i jedz do niego jeszcze raz.. chetnie ale nie ma takiej mozliwosci... Dlatego pytanko do ludzi madrzejszych odemnie:
Co przepiac w kostkach by plus dochodzil ze stacyjki a pamiec z aku, nie mam mozliwosci sprawdzenia ktory plus jest staly a ktory nie. Podlaczenie kabli wyglada nastepujaco:
do czerwonego z radia podlaczone sa 2 czerwone z auta
do niebieskiego z radia podlaczone sa 2 biale z auta
do zoltego powinien byc niebiesko szary ale jest odciety i podpiety do jednego z czerwonych
do czarnego podlaczone sa 2 brazowe czyli masa
z radia wychodza jeszcze pomaranczowo niebieski,niebiesko bialy i kabelek o ozn Att ale one nie sa wpiete do kostki
Prubowalem juz odlaczyc ten niebiesko szary od czerwonego i polaczylem go z zoltym ale wtedy radio nie ruszylo.
Jesli mozecie mi pomoc bardzo prosze o rade, bo cos radyjko ostanio wariuje i zeby go wylaczyc za kazdym razem musze sciagac panel.