Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Radio - podlaczenie - piny itd

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
myszon90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myszon90 » 30 cze 2008, 20:20

AUDI_A6 pisze:wsadź rękę w dziurę po radiu i szukaj tam grubszego kabla z końcówką w kształcie fajki. Wtyczka do anteny to taka końcówka z bolcem w środku. Ja u siebie myślałem że nie mam anteny ale pogrzebałem :mrgreen: trochę i znalazłem na samym dnie półki owy kabel ;-)
hahahahaha, przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać, piękny tekst.....
Sorry za mały OT...

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 30 cze 2008, 20:28

no co zły? Nigdy nie wiadomo czy ktoś wie jak wygląda taki kabel...

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 30 cze 2008, 22:02

tak poza tym obejrzalem to cudo od anteny styki wygladaja na cale poprawilem luty ale nadal nie odbiera zadnej stacji chyba wychodzi na to ze trzeba zakupic nowa antene

Awatar użytkownika
myszon90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myszon90 » 30 cze 2008, 22:07

Canibal pisze:tak poza tym obejrzalem to cudo od anteny styki wygladaja na cale poprawilem luty ale nadal nie odbiera zadnej stacji chyba wychodzi na to ze trzeba zakupic nowa antene
A może kłopot jest z radiem, może masz na MW radio zamiast na UKF ustawione....
U mnie na samym kawałku kabla antenowego RFM odbiera.....
RMF, Zetka, Trójka......

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 30 cze 2008, 22:48

A jak jest z antena w b3 na dachu? tam też jest jakiś wzamacniacz sygnału zamontowany orginalnie? Bo w swojej furze mam juz drugie radio i pierwsze daewoo potrafiło zgubić syganl na postoju jak np jakieś auto obok przejechało i jak przejechało drugie to sygnał wracał <mikolaj> , a teraz mam nowe radio bezfirmowe za 130zl ale tez rewelacji nie ma.

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 01 lip 2008, 05:30

myszon90 pisze:
Canibal pisze:tak poza tym obejrzalem to cudo od anteny styki wygladaja na cale poprawilem luty ale nadal nie odbiera zadnej stacji chyba wychodzi na to ze trzeba zakupic nowa antene
A może kłopot jest z radiem, może masz na MW radio zamiast na UKF ustawione....
U mnie na samym kawałku kabla antenowego RFM odbiera.....
RMF, Zetka, Trójka......
szwagier ma to samo radio ;] i mu odbiera b dobrze

Awatar użytkownika
daniel_b11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: daniel_b11 » 01 lip 2008, 12:46

Canibal pisze:szwagier ma to samo radio ;] i mu odbiera b dobrze
To może sprawdź dla pewności swoje radio z jego antenką

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 01 lip 2008, 19:11

hmm dzis bedac w gdansku radio mi dzialalo u mnie w miescie nie niestety nie probowalem na trasie ani pozniej dzis bede sprawdzal gdzie odbioera i jak ... moze cos wymysle

jechalem obwodnica trojmiejska i w gdansku troche i radio lapalo fale ale nie wszystkie tylko rmf fm radio zet i trojke nic poza tym nie lapalo u mnie pod domem nic nie lapie wiec tu juz wiem ze przy domu radia nie ma a i jeszcze jedno jadac autem to czasami radio przerywa tak jakby na ulamek sekundy zgubilo zasieg

rozumiem ze to wina anteny i trzeba zakupic nowa ? bo wczoraj dobralem sie do tego ustrojstwa za tylnym slupikiem kable cale styki tez i nie wiem co z tym zrobic

Awatar użytkownika
myszon90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myszon90 » 01 lip 2008, 20:09

A czy masz w ogóle antenę zewnętrzą, znaczy bat jakiś??
Bo może być tak, że antena była w szybie, ktoś szybę stłukł i wsadził bez anteny i teraz po prostu anteny nie ma..... :idea:

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 02 lip 2008, 05:05

antena jest w szybie auto bite niebylo szyba cala slupek rozkrecony i tam wszystko jest jkable podlaczone doszyby ten niby ori wzmak do radia czy c oto tam jest tez jest podlaczone

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 02 lip 2008, 07:40

Wstaw inne radio i sprawdź.

Awatar użytkownika
pablo2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pablo2 » 01 sie 2008, 21:47

Witam,

Ostatnio grzebalem przy radiu (mam Pioneera DEH 3130R) bo poprzedni wlasciciel niestety bardzo niestaranie wszystko podlaczyl,

W swoim radiu mialem kabelek (niebiesko - bialy) do wystawienia sygnalu do urzadzen zewnetrznych (wzmacniacz lub antena), podlaczylem go pod bialy przewod z oryginalej kostki AUDI - antena - jest to chyba zasilenie wzmacniacza antenowego w tylnym slupku,

Jakosc odbioru poprawila sie ale nie jestam w stanie na razie powiedziec na ile bo za miasto nie wyjezdzalem.

proponuje sprobowac

pozdrawiam

Awatar użytkownika
yawor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yawor » 02 sie 2008, 08:44

pablo2, też tak miałem podłączone w poprzednim radiu (tylko, że jednocześnie zasilałem tym sygnałem antenę i sterowałem wzmacniaczem), bo miałem przerobione to radio na kieszeń i gość, który to przerabiał na kablu Power Antenna wychodzącym do kostki umieścił sygnał anteny zamiast zasilania anteny.

Jeżeli samo radio nie było przerabiane, to nie ma co robić takich kombinacji, bo w radiu powinien być sygnał Power Antenna (niebieski przewód zazwyczaj, z tego co pamiętam). Z nowym radiem dostałem oryginalną przejściówkę Alpine ISO, gdzie sygnał Power Ant był już ładnie wyprowadzony na odpowiedni pin w kostce ISO. Działa bez żadnych przeróbek.

emimem18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Radio wlaczane ze stacyjki

Post autor: emimem18 » 08 gru 2008, 17:23

Witam kolegow, mam nadzieje ze ktos z was mi pomoze. Przeszukiwalem juz forum w tym temacie i nie znalazlem odpowiedzi ktora pasowala by do mojego problemu.

W mojej niuni w zeszlym roku zmienilem radio z fabrycznego na sony, i wtedy pojawil sie problem ktory do niedawna mi nie przeszkadzal, a mianowicie fabryczne radyjko wylaczalo sie ze stacyjki, a sony niestety nie che. Jak zmienialem radio pojechalem do elektryka i wiem ze cos przerabial, tylko co?? Prosta sprawa, wsiadz w auto i jedz do niego jeszcze raz.. chetnie ale nie ma takiej mozliwosci... Dlatego pytanko do ludzi madrzejszych odemnie:

Co przepiac w kostkach by plus dochodzil ze stacyjki a pamiec z aku, nie mam mozliwosci sprawdzenia ktory plus jest staly a ktory nie. Podlaczenie kabli wyglada nastepujaco:
do czerwonego z radia podlaczone sa 2 czerwone z auta
do niebieskiego z radia podlaczone sa 2 biale z auta
do zoltego powinien byc niebiesko szary ale jest odciety i podpiety do jednego z czerwonych
do czarnego podlaczone sa 2 brazowe czyli masa :)

z radia wychodza jeszcze pomaranczowo niebieski,niebiesko bialy i kabelek o ozn Att ale one nie sa wpiete do kostki

Prubowalem juz odlaczyc ten niebiesko szary od czerwonego i polaczylem go z zoltym ale wtedy radio nie ruszylo.

Jesli mozecie mi pomoc bardzo prosze o rade, bo cos radyjko ostanio wariuje i zeby go wylaczyc za kazdym razem musze sciagac panel.

Awatar użytkownika
dardaw2
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dardaw2 » 08 gru 2008, 17:33

Żółty to pamięć więc musi mieć + cały czas. Czerwony puszczasz po stacyjce;)
To już raczej było.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl