[80 B4 19TD AAZ] Wymiana uszczelki pod głowicą
[80 B4 19TD AAZ] Wymiana uszczelki pod głowicą
<osohozi> Mam takie pytanie czy może ktoś wie z forumowiczów jaka idzie uszczelka pod głowicę do audi 80 B4 silnik 19 TD rocznik 92 :roll:, będe musiał chyba wymienic uszczelkę ponieważ zaczyna mi płyn wyciekać z pod uszczelki :!: jaka jest najlepsza uszczelka :?:
Ostatnio zmieniony 03 lip 2008, 14:22 przez Łukasz 24, łącznie zmieniany 2 razy.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Na poczatek popraw temat tak aby był zgodny z regulaminem , a na koniec rzuć okiem z boku głowicy wystaje czesc uszczelki, na której sa oznaczenia jak to uszczelka czy po planowaniu głowicy czy nie, odrazu zobaczysz czy jest metalowa czy tez nie, jesli masz zwykła uszczlke to przy wymianie lepiej bedzie wsadzić metalowa - jest lepsza. Firma chyba jedyna słuszna to victor reinz <ok>
A w jakim aucie planuje sie głowice gdy nie ma potrzeby?? .....Solskier pisze:hyyy z tego co wiem w audi nie palnuje sie głowicy jesli nie ma potrzeby.
Zasada jest prosta : Jesli auto sie nie zagotowało to nie planujemy jej . Dla spokoju sumienia można przejechać kawałkiem sztaby metalowej ( bardzo prostej) i jesli jest ok nie ruszajcie tej głowicy . uszczelka w sama w sobie uzupełnia małe nie równości . Po to ona jest .