[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - tuning - opinie opisy wrazenia
-
- Forum Audi 80
No właśnie zdubluje teraz odp kolegi, ten sterownik siedzi tak mocno ze nie idze go za zadne skarby ruszyć z tego miejsca, jedynie co to ma minimalne luzy jak go sie rusza na boki a do góry czy do dolu ani drgnie, nie wiem mozek ktos ma jakąś inna wskazuwke moze jakiej inne zabezpieczenie tam jest , bo najwiekszym problemem jest to ze nawet nie ma jak tam srubokreta wsadzic zeby pchnąc sterwonik w strone silnika bo po prostu nie ma na to miejsca, a widoczna na zdjeciu na samym srodku zdjęcia zagięta blaszka wyglada na jakiegos rodzaju zabezpieczenie ale podkladalem pod nia srubokret i jakos odginalem i dalej nie chcial ECU drgnąc, zaczyna mnie to juz frustrowac :-x
koledzy poradzcie cos bo spac nie bede mógł :mrgreen:
a może jest jakiś inny sposób na sprawdzenie dokladnego nr sterownika bez wyciagania?
koledzy poradzcie cos bo spac nie bede mógł :mrgreen:
a może jest jakiś inny sposób na sprawdzenie dokladnego nr sterownika bez wyciagania?
- rajdowiec86
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
No to prosze o wskazówki jak to zrobic :?: Jak wyciągnąć ECU ?? Bo macie racje doswiadczenia nie da sie zastąpić a ja nigdy jeszcze nie wyciagalem sterownika .
Mam jeszcze jedno pytanie czy w KTS'sie da sie sprawdzić nr sterownika ??? Bo VAG'a nie mam ale znajomy mechanik co zmieniał mi skrzynie to akurat ma 8-)
Mam jeszcze jedno pytanie czy w KTS'sie da sie sprawdzić nr sterownika ??? Bo VAG'a nie mam ale znajomy mechanik co zmieniał mi skrzynie to akurat ma 8-)
-
- Forum Audi 80
Dzieki za info ale frustracja wziela dzisiaj nademna gore i sam metoda "nic na sile tylko mlotkiem" :evil: oraz po godzinie nerwów doszedlem do tego wniosku ale oczywiscie napotkalem nastepny problem, a mianowicie to 1/3 udalo mi sie wyciągnąc sterownik i jakas rurka wychodząc od nawiewu mi blokuje i nie moge tego wyciągnąć! <buu> po zwolnieniu z blokady ECU ladnie idzie do dolu do momentu jak spotyka sie z tą rurką, i nie wiem czy szarpac sie na sile majac na dzieje ze cos pusci czy jest jakis sposob na obejscie tego, bo jak ktos sciagal to to napewno zna odp na moje pytanko wiec blagam bo nie daje mi to spokoju :-x oczywiscie zrobilem fotke i zaznaczylem na niej sprawe 8-)
-
- Forum Audi 80
Wlasnie po godzinie meczarni do gory nogami udało mi sie wyjąć kompa, szkoda ze nikt nie powiedzial ze ECU takze ma blokade w polowie wyciągania ale dalo rade i jestem dumny :mrgreen: teraz to jak sie wie co i jak to łatwizna
i juz wiem ze mój ECU ma nr:
No a teraz czekam na dalsze info co sie da zrobić z moim małym chip tuningiem :->
i juz wiem ze mój ECU ma nr:
No a teraz czekam na dalsze info co sie da zrobić z moim małym chip tuningiem :->
-
- Forum Audi 80