Jestem nowy na tym forum. Niespełna miesiąc temu nabyłem można to stwierdzić, że kultowy samochód Audi 80 b4 <ok> z silnikiem ABT wyprodukowany w lutym 1992 r. wyposażony w:
-wspomaganie kierownicy,
-centralny zamek,
-fabryczne 6 głośników (nie udało mi się jeszcze ich uruchomić ale znalazłem już różne podwiedzi na forum),
-manualna klimę...
Tej właśnie klimy dotyczy moje pytanie - klima nie działa. Zapala się lanpka na włączniku AC ale nic poza tym. Poprzedni właściciel klimy nie używał, powiedział mi, że niżna spróbować ją nabić. Od paru dni objeżdzam wszystkie serwisy zajmujące się nabijaniem klimy w moim mieście - obdzwoniłem również kilka w innych okolicznych miastach - oczywiście z marnym skutkiem

Dowiedziałem się jedynie, że to ...klima starego typu, że nie mogą tego podłaczyć do swojej maszyny i dlatego nie są w stanie powiedzieć dlaczego nie działa sprężarka - podobno maszyna obsługuje im tylko klimy wyprodukowane od 1995 r., oraz tego, że to klima na stary gaz (o ile dobrze zrozumiałem) i nigdzie nie chcą mi napełnić tej klimy

Spotkał się ktoś z Was może z tym? Moje pytanie dotyczy zwłaszcza użytkowników aut z 1992 r. - jak Wy nabijacie tą klimę?
W jednym serwisie zaproponowano mi jakąś przeróbkę klimy na ten nowy gaz za 800 zł!

Ciekawostką jest również to z czym już się spotkałem czytając to forum - w moim B4 wyposażonym w klimę również nie ma zainstalowanego filtra kabinowego :!: ...jeśli uda mi się coś z tą klimą zrobić to pogonię do ASO za podstawką pod nowy filtr, którego symbol znalazłem na forum <ok>
Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi