[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
jakoś udało mi się to ustawić. nie wiem czy może byc lepiej czy nie ale wole juz nic nie ruszac . szyba opuszcza sie dobrze a podnosi troche wolniej ale chyba to normalne. mam jeszcze pytanie jaki impuls pojawia się na kablu odpowiedzialnym do zamykania szyb +12 czy masa oraz panowie jaki impuls odpowiedzialny jest za zamykanie centralnego zamka plus czy minus (wydaje mi sie ze minus ale chce sie upewnic) ??
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
panowie szybki założyłem ponad miesiąc temu i już zaczeła mnie denerwowac jedna sprawa a mianowicie to że działaja tylko przy włączonym zapłonie.czy jest możliwośc podpięcia sie z + pod szyberdach żeby szyby działały tak jak on czyli mimo wyłączonego zapłonu ale do momentu otwarcia drzwi?? gdzie najlepiej sie wpiąć,trzeba ciągnąć kabel aż pod sam szyberdach czy da sie to zrobić pod kierownicą??
Będzie działało cały czas, na tym zacisku jest zawsze napięcie akumulatora, jak chcesz mieć tak jak w szyberdachu to trzeba będzie założyć moduł 343 (fabrycznie zakładany do sterowania szybami)hudy pisze:no dobra jak sie tam podepne to będzie działało tak samo jak szyberdach czy cały czas będzie działało??
Jeśli tak działa u ciebie szyber to można jak najbardziej. A takie działanie zresztą wskazuje na obecność jakiegoś modułu bo gdyby go nie było to napięcie na szyberku traciło by się po wyjęciu kluczyka.hudy pisze:no ja rozumiem że moduł wszystko by rozwiązał no ale przecież szyberdach działa do otwarcia drzwi.czy nie dało by sie wpiąć pod kabel + który idzie do szyberdachu i jest na nim napięcie do czasu otwarcia drzwi??
- hudy
- Forum Audi 80
- Kontakt:
u mnie działa szyberdach w ten sposób że po wyłączeniu zapłonu i po wyjęciu kliczyka szyberdach nadal działa i moge go otwierać i zamykać dowoli jednak po otwarciu drzwi szyberdach przestaje działać i żeby znów zadziałał to musze przekręcić kluczyk w stacyjce.znów szyby działają w ten sposób że musi być włączony zapłon.jesli wyłącze zapłon bez wyjmowania kluczyka to szyby juz przestają działać...tylko zastanawiam się nad tym gdzie moge wpiąć sie w + idący do szyberdachu czy jest miejsce pod kierownicą czy musze ciągnąć kabel aż do szyberdachu...kubik pisze:Jeśli tak działa u ciebie szyber to można jak najbardziej. A takie działanie zresztą wskazuje na obecność jakiegoś modułu bo gdyby go nie było to napięcie na szyberku traciło by się po wyjęciu kluczyka.
Zdejmij osłonę silnika szyberka, zobacz jakie tam są kable i poszukaj ich pod kierownicą, bo napewno tam są. Powinien być jakiś przekaźnik z którego te kable wychodzą, a już napewno jeden i do niego musisz się podłączyć.hudy pisze:zastanawiam się nad tym gdzie moge wpiąć sie w + idący do szyberdachu czy jest miejsce pod kierownicą czy musze ciągnąć kabel aż do szyberdachu..
-
- Forum Audi 80