[80 B4] Podswietlenie..kilka pytań
[80 B4] Podswietlenie..kilka pytań
Witajcie,
Najprawdopodobniej w sobotę biorę się za żaróweczki
I dlatego kieruje do was kilka pytań:
1. Mam zabudowę z dodatkowymi zegarami tzn popielniczka jest przesuwana poziomo. I tak żeby wymienić tam żarówkę od podświetlenia muszę wyciągać osłonę lewarka razem z tym plastikiem całym...?;/
2. Żeby wymienić żarówkę od zapalniczki<-> obok ręcznego muszę wyciągać całą tę osłonę plastikową?
3. Czy podświetlenie przycisków od klimy i recyrkulacji ma dodatkową żarówkę? Bo coś mi słabo podświetla te 2 guziczki
4. I jeszcze standard...brak podświetlenia sterowania lusterkami. I tak..czy rączkę odkręca się osobno czy muszę ściągać całą tapicerke?
SORRY za tyle pytań ale nie mam teraz dostępu do auta i dlatego chciałbym wszystko wiedzieć na sobote
POZDRAWIAM I z góry dzięki za odpowiedzi. 8-)
Najprawdopodobniej w sobotę biorę się za żaróweczki
I dlatego kieruje do was kilka pytań:
1. Mam zabudowę z dodatkowymi zegarami tzn popielniczka jest przesuwana poziomo. I tak żeby wymienić tam żarówkę od podświetlenia muszę wyciągać osłonę lewarka razem z tym plastikiem całym...?;/
2. Żeby wymienić żarówkę od zapalniczki<-> obok ręcznego muszę wyciągać całą tę osłonę plastikową?
3. Czy podświetlenie przycisków od klimy i recyrkulacji ma dodatkową żarówkę? Bo coś mi słabo podświetla te 2 guziczki
4. I jeszcze standard...brak podświetlenia sterowania lusterkami. I tak..czy rączkę odkręca się osobno czy muszę ściągać całą tapicerke?
SORRY za tyle pytań ale nie mam teraz dostępu do auta i dlatego chciałbym wszystko wiedzieć na sobote
POZDRAWIAM I z góry dzięki za odpowiedzi. 8-)
Ad.1 Żeby wymienic to zarowke w popielniczce musisz zdjac mieszek lewarka zmiany biegów
Ad.2 Dokładnie musisz lekko podnieść do góry tunel środkowy, nie musisz całego wyciągać
Ad.3 Powinny być oba podświetlone, a po włączeniu ktoegoś z nich dodatkowa lampka powinna się zapalić
Ad.4 Podśwetlenie lusterek jest w innym temacie opisane, a z raczka nie wiem jak bo mam Coupe
Ad.2 Dokładnie musisz lekko podnieść do góry tunel środkowy, nie musisz całego wyciągać
Ad.3 Powinny być oba podświetlone, a po włączeniu ktoegoś z nich dodatkowa lampka powinna się zapalić
Ad.4 Podśwetlenie lusterek jest w innym temacie opisane, a z raczka nie wiem jak bo mam Coupe
-
- Forum Audi 80
Byłem na tych stronkacgh wcześniej i oglądałem te zdjęcia. Mogę powiedziec jedno: nie ważne jak stare jest auto, tylko jak się o nie dba. Wiek nie zawsze świadczy o tym, że musi by zniszczone zaniedbane, nieumyte, nienawoskowane i w srodku brud. Poza stanem technicznym, który uważam jest bardzo ważny, bo od niego zależy nasze bezpieczeństwo na drodze, to ważne jest też to żeby się nam chętnie tym autem chciało jeździc. Jak wygląda ładnie i czysto to i inni widzą, że to auto jet dobre. Ja swoje poprzednie Audi 80 z 1990r. sprzedałem w ciągu 1.5 godz. i klijenci powiedzieli mi, ze tylko dwa samochody były do kupna na giełdzie: mój i jeszcze jeden. Lubię też mie szysty silnik, bo w każdej chwili widzę, czy coś się nie dzieje z różnymi elementami jego i opomioarowania i oprzyrządowania. Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
[80 b3 1,8s] brak podświetlenia zegarów:/
witam od wczoraj mam mały problem gdyż nie podświetlaja mi sie zegary:/ tzn niby sie świeca ale prawie nic nie widac a kilka dni temu było elegancko. Domyślam sie że chodzi o bezpiecznik ale nie wiem który:/ moze ktoś mi podpowie
-
- Forum Audi 80
- Brother_red
- Forum Audi 80
Pokrętełko regulatora natężenia podświetlenia masz po lewej stronie licznika Widzisz tam dwa pokrętełka pierwsze to wlaśnie ten od natężenia podświetlenia a drugie do ustawienia zegarka. W przypadku kiedy spaliłby się Tobie bezpiecznik licznik nie świeciłby wogóle :mrgreen: Jest to bezpiecznik w zacisku nr 14 o wartości 5A (Amper tak dla jasności) :mrgreen: Ten bezpiecznik odpowiada rownież za oświetlenie tablicy rejestracyjnej, oświetnienie komory silnika, oświetlenie skrytki na rękawiczki.
-
- Forum Audi 80
viewtopic.php?t=460 ,pozdrownienia