[ALL] Gdzie podłączyć trzecią lampę stopu?
[ALL] Gdzie podłączyć trzecią lampę stopu?
Witajcie.
Czy ktoś z Was montował u siebie dodatkową lampę stopu? Ja właśnie (drogą kupna ) wszedłem w posiadanie takowej i zastanawiam się, skąd wyprowadzić przewód, żeby ją podłączyć, żeby było dobrze. A, no i to nie jest lampa LED, tylko żarówkowa - czy to ma jakieś znaczenie?
Czy ktoś z Was montował u siebie dodatkową lampę stopu? Ja właśnie (drogą kupna ) wszedłem w posiadanie takowej i zastanawiam się, skąd wyprowadzić przewód, żeby ją podłączyć, żeby było dobrze. A, no i to nie jest lampa LED, tylko żarówkowa - czy to ma jakieś znaczenie?
Kontrolka świeci bo komputer wyczuł większy opór, w twoim przypadku proponuje podłączyć od czujnika pedału hamulca, powinno się udać.Góralczyk pisze:Ja też podłączyłem dodatkowe światło stopu do jednego z tylnich świateł i kontrolka od świateł mi teraz cały czas się świeci i nie gaśnie w ogóle. Czy ktoś wie dlaczego i jak oszukać komputer?
Dzięki będę próbował. A mam jeszcze jeden problem z kontrolką oleju. Jak zwalniam prawie do zera to ona mi się włącza , zasygnalizuje 3 razy i przestaje świecić. Filtry powymieniałem , olej też i tak jeżdżę, ale ona mnie trochę denerwuje. Poza tym autko jest bezbłędne. Może na to też byście mi znaleźli lekarstwo, byłbym bardzo wdzięczny.
Bo prawdopodobnie posiadasz moduł do sprawdzania tylnych świateł pozycyjnych i stopu, który wykrywa różnicę w przepływie prądu pomiędzy lewą a prawą lampą.Góralczyk pisze:Czy ktoś wie dlaczego i jak oszukać komputer?
Można temu zapobiec podłączając się przed modułem, lub do ori wtyczki pod tylną półką na podszybiu
tomek1982, a w któym miejscu masz trzecie światło stop? na dole tak jak PiotrekG czy na połączeniu szyby i podsufitki (czyli u góry)? pytam bo również mam sedana ze spoilerem na klapie i przymierzam się do założenia trzeciego światła stop. obawiam się jednak czy jak założę je na tylnej półce (czyli na dole) to spoiler będzie je zasłaniał