Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 AAD] Jakie opony, sprężyny i amortyzatory?

ODPOWIEDZ
poke
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 AAD] Jakie opony, sprężyny i amortyzatory?

Post autor: poke » 12 lip 2008, 12:17

witam :)

obecnie mam felgi 15" i do tego oponki 195/60, wszystko pięknie wygląda, tylko jak zapakują się 2, a już niemówię o 3 osobach z tyłu, to drze mi po zderzaku. Moje pytanie, jakie opony najlepiej pasują do felg 15"? Kolega mówił, że najlepiej dać w tym momencie 195/55, wtedy szparka by się zwiększyła. Felg niechcę wymieniać bo niecały tydzień temu je pomalowałem i żal mi ich a wyglądają super i pasują mi do Sreberka :) Drugie pytanie, chciałbym go trochę utwardzić z tyłu. I tak muszę wymienić amortyzatory, przy okazji wymienił bym sprężyny na nowe i twardsze. I tutaj pytanie: może ktoś polecić jakieś sprężyny i amortyzatory?

mieszkam na Woli, niedaleko Tychów, i tutaj będzie trzecie pytanie, nie zna ktoś może dobrego mechanika który robi z Audi i jest gdzieś na śląsku lub w małopolsce?

milego dnia :)

Awatar użytkownika
misiek440
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: misiek440 » 12 lip 2008, 12:42

<bylo>

Co do opon ja mam z tyłu 205/55/15 i nic nie obciera a zawiesznie na -40
sprężyny to Weitec, Koni, Jamex, KW (z niby sportowych twardszych) i
amorki Sachs ,Billstein, KYB, Gabriel(prawie niedostępne :-/ ) <ok>

Adrian_73

Post autor: Adrian_73 » 16 lip 2008, 11:11

Witam nie bede zakłada nowego tematu napisze tu.A mam problem z zawieszenie a mianowicie znalazłem takie zawieszenie: http://moto.allegro.pl/it...i_80_b3_b4.html ponoć bardzo dobra firma ale z tego co czytałem to b4 i b3 maja inne sprężyny i amory proszę o po pomoc czy będzie pasowało do b3.

Awatar użytkownika
misiek440
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: misiek440 » 16 lip 2008, 15:07

aukcja się nie wyświetla :-/ , tył w b3 jest inny od b4. ale zazwyczaj te firmy co sprzedają mają takie też do innych modeli, trzeba tylko poprosić o wystawienie <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Amortyzatory i sprężyny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl