[ALL] odświeżenie wyglądu jakimi środkami??
[ALL] odświeżenie wyglądu jakimi środkami??
Witam. To moj pierwszy post na tym forum. :mrgreen: . Wiosna zbliża sie wielkimi krokami, i stad moje pytanie: jakich środków użyc aby przywrócić troche blasku mojej audiczc? Chodzi mi głownie o to jakch środkó i jakich irm użwacie do karoseri( plyn i pasta), co polecicie do plastików a co do szyb? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. POzdr :mrgreen:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pasta Tempo może i jest dobra ale nie wskazane jest jej używanie częściej niż raz na pół roku no chyba że komuś nie zależy na lakierze. Ma onaa jak wiadomo właściwości ścierne i działa podobnie jak papier ścient zdzierająć powłokę ochronną lakieru, takżę na wiosne można przelecieć karoserję tempo a później polecam woski koloryzowane, w tesco sprzedają taki nie pamiętam nazwy ale łądnie nabłyszcza
Co do nakładania to nakładasz jakąś miekką szmatką i potem drugą wycierasz, tylko nie możesz dopuścić do całkowitego wyschnięcia tej pasty bo potem to już o zapierdzielasz się bo bęzie strasnzie ciężko schodzić, najlepiej kawałek sobie nałożyć i odrazu polerować. I na początek proponuję nałożyć w jakimś najmniej widocznym miejscu coby przetestować. Z tego co wiem nie polecana jest ta pasta do lakieru metalicznego. Pozdro
Co do nakładania to nakładasz jakąś miekką szmatką i potem drugą wycierasz, tylko nie możesz dopuścić do całkowitego wyschnięcia tej pasty bo potem to już o zapierdzielasz się bo bęzie strasnzie ciężko schodzić, najlepiej kawałek sobie nałożyć i odrazu polerować. I na początek proponuję nałożyć w jakimś najmniej widocznym miejscu coby przetestować. Z tego co wiem nie polecana jest ta pasta do lakieru metalicznego. Pozdro
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja polecam preparaty Shell'a do tapicerki i deski rozdzielczej. Są to mleczka bardzo ładnie odświeżające i nadające wyglądu "nowości" autku a przy tym nie nabłyszczają nadmiernie deski i plastików tak jak to robią preparaty w aerozolu (te są w rozpryskiwaczu jak MrPorpper;-) Może nie najtańsze ale najlepsze jakich dotychczas używałem!!!