[80 B4 xx xx ?] Jaki to silnik?
[80 B4 xx xx ?] Jaki to silnik?
Witam. Na sam poczatek chcialbym sie dowiedziec jak mam rozpoznac moc swojego silnika?
Mam Szwedzkie papiery na niego wiec nie da sie z nich nic wyczytac.
Ogladalem raz silnik Audi B4 2.0 i silnik byl zupelnie inny niz Moj, wczoraj patrzylem silnik w Audi B4 Avant 2.0 i jest identyczny jak Moj, nawet w papierach ´´jakies cyferki´´ byly te same. Tyle, ze ta Avant ma na zegarze 260, a moja 220... avant ma niezlego kopniaka, a u mnie duzo mniejszego. Jestem w kropce bo patrzac tutaj na modele to 1.8 nie widac :x
Jest taka mozliwosc ze mam 2.0 (220 na zegarze), ale nie ma dobrego kopa z miejsca (od 0 do 100 ciezej go bujnac niz od 100 do 170) bo... z rana jak Go odpale to pare min chodzi jak diesel i na obrotach mniejszych niz 2tys szarpie (CZASAMI, najczesciej na rozgrzanym silniku)? czy sa to glowne przyczyny?
Wiec jak rozpoznac swoj silnik ?
Sory za brak ladu i skladu, ale troszke sie spiesze, mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi
Fotka silnika.
Mam Szwedzkie papiery na niego wiec nie da sie z nich nic wyczytac.
Ogladalem raz silnik Audi B4 2.0 i silnik byl zupelnie inny niz Moj, wczoraj patrzylem silnik w Audi B4 Avant 2.0 i jest identyczny jak Moj, nawet w papierach ´´jakies cyferki´´ byly te same. Tyle, ze ta Avant ma na zegarze 260, a moja 220... avant ma niezlego kopniaka, a u mnie duzo mniejszego. Jestem w kropce bo patrzac tutaj na modele to 1.8 nie widac :x
Jest taka mozliwosc ze mam 2.0 (220 na zegarze), ale nie ma dobrego kopa z miejsca (od 0 do 100 ciezej go bujnac niz od 100 do 170) bo... z rana jak Go odpale to pare min chodzi jak diesel i na obrotach mniejszych niz 2tys szarpie (CZASAMI, najczesciej na rozgrzanym silniku)? czy sa to glowne przyczyny?
Wiec jak rozpoznac swoj silnik ?
Sory za brak ladu i skladu, ale troszke sie spiesze, mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi
Fotka silnika.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 16:06 przez hAeS, łącznie zmieniany 1 raz.
może tak jak u mnie z tyłu w bagażniku po lewej stronie powinna byc naklejka/tabliczka z danymi autka. Jak jest zrób zdjęcie i wklej :mrgreen:
[ Dodano: 2008-07-20, 16:16 ]
a co do licznika ja mam 2.0 115KM i tez mam do 220km, zresztą na co mi do 260 jak moje autko tylko 210 jedzie (co i tak jest moim zdaniem dobrym wynikiem) <ok>
[ Dodano: 2008-07-20, 16:16 ]
a co do licznika ja mam 2.0 115KM i tez mam do 220km, zresztą na co mi do 260 jak moje autko tylko 210 jedzie (co i tak jest moim zdaniem dobrym wynikiem) <ok>
http://www.centrum.audi80.pl/content/view/69/55/benek77 pisze:czarekj, w B3 i owszem, w B4 takowego nie było, a kolega napisał że to B4.
Kolego sprawdź sobie w katalogu ETKA lub na naszej stronie głównej w dziale "Dane techniczne" a stwierdzisz, że nie masz racji.
W modelu B4 montowano silnik 1,6 litra ABM na jednopunktowym wtrysku, o mocy 71 KM.
Jest to bardzo rzadki model silnika, ale niewykluczonym jest że nasz kolega taki właśnie posiada.
Ten na zdjęciu to na 99% jest ABT, ale jak to zwykle w życiu bywa "licho nie śpi" i może się okazać, że tym razem trafiliśmy na rodzynka ABM.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2008, 19:36 przez czarekj, łącznie zmieniany 1 raz.