[80 b4 1.9TDI] wachacz
-
- Forum Audi 80
[80 b4 1.9TDI] wachacz
ostatnio dokonywałem małej naprawy w swoim samochodzie co wiązało się z odkręceniem sworznia wachacza (tej głowiczki) i zauwarzyłem ze jest luźnia nie jest stywna tylko ma luz palcem ją ruszam w lewo i w prawo tak ma być czy sworzeń do wymiany? i mam jeszcze takie pytanko zeby spowrotem sworzeń do zwrotnicy przkręcić zawieszenie musi być w neutralnym połozeniu tak jak się to ma z tulejami wachacza czy nie ma to znaczenia bo jezeli ma luz to uznałem ze nie ma to znaczenia i sie dopasuje więc skreciłem to gdy samochód stał na lewarku
-
- Forum Audi 80
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Sworzeń powinien pracować w miarę sztywno. Jak już sobie "lata" w gnieździe to niebawem będzie do wymiany.
Pozdrawiam.
Niestety na naszych kochanych drogach to czasami nawe miesiąc wystarczy. A pozatym to na początku jak sworzeń zaczyna luźno pracować to na diagnostyce tego jeszcze wybadać nie można.Audi 80 b4 pisze:miesiać temu miałem przegląd i wszytko było ok
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
ok dzięki wielkie będe się przygotowywał do wymiany. mam takie pytanko jeszcze czy jest ważne czy sworzeń wsadzam w zwrotnice czy samochód jest na lewarku czy na kołach(w neutralnej pozycji) jak to się ma przy tulejach bo skręciłem go jak był na lewarku uznałem ze skoro ma taki luz to nie ma znaczenia to jak go skręcam