Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Radio - opinie, wybor

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
tom79
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tom79 » 07 lip 2008, 20:51

Przy Alpine'a wyświetlacz też jest bardzo czytelny w słoneczne dni, do tego jest możliwość ustawienia kontrastu wyświetlacza, kilka ustawień dźwięku w tym filtra górnoprzepustowego, dwa kolory podświetlenia, możliwość podłączenia iPoda i USB.
Postaram się wrzucić jakieś zdjęcia dla porównania z Pioneerem, gdyby ktoś rozważał zakup Alpine'a <ok>

[ Dodano: 2008-07-08, 21:32 ]
Jak pisałem wyżej, wrzucam kilka fotek dla porównania. Nie są zbyt dobrej jakości bo to tylko zdjęcia z telefonu, ale chodzi o pogląd 8-)
Obrazek Obrazek Obrazek

DarekBAMB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DarekBAMB » 10 lip 2008, 20:52

..na dniach dostane wyplateee wiec chyba jednak kupie Pioneerka,tylko kurcze jeszcze obecnego Pioneerka nie sprzedalem viewtopic.php?t=18121 , a musialbym go sprzedac ..i wlasnie bym zakupil Pioneerka bo kolorysttcznie pasuje i jakosciowo tez jest mysle dobry, ...oraz cos w bagaznik musialbym zrobic ;-)..bo glosniki juz zrobione są kiedys byl temat o tym..takze tez nie nie wiem co by w bagaznik wlozyc..czy tez moze jak mam zestaw Phonocar w tylnych drzwiach to moze Phonocara w skrzynie i baganizk,... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/20a ... 9295a.html a to zdjecie glosnikow w tylnych drzwiach 16 cm phonocary oraz tweery phonocara..

mellow_pak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mellow_pak » 16 lip 2008, 16:51

Mialem juz pare Pionkow ale zaden nie zagral mi tak jak Alpinka.
Dlatego moge polecic ci kolego taki sprzecik bo Alpine jest THE BEST. Dzwiek jest naprawde czysty i WYRAZISTY.

Pewnie zaraz beda sie burzyc wlasciciele sonowek o tym co napisze ponizej, ale przetrzyjcie oczy: Sony to szumowina !!! Jaklosc dzwieku mnie nie podnieca i niczym nie zachwyca.
Kenwood - nie mam o tym sprzecie zdania ale plasuje go ponizej JVC

Awatar użytkownika
gniado
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gniado » 19 lip 2008, 00:40

Ja ostatnio zmieniłem radyjko w mojej Niuni na Alpine CDA - 9884 i także muszę powiedzieć że nawet na oryginalnych 10cm głośnikach wszystko brzmi ładnie i czysto. Polecam Alpine. I prezentuje się z czerwonym podświetleniem bardzo dobrze ;) (fotki w topicu o Audiance)

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 21 lip 2008, 03:50

Kierujac sie parametrami wybral bym Sony, ale kirujac sie doswiadczeniem Kenwooda i to ten model
http://kenwood.de/products/car/receiver ... U/details/

Awatar użytkownika
yawor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yawor » 21 lip 2008, 09:15

gniado pisze:Ja ostatnio zmieniłem radyjko w mojej Niuni na Alpine CDA - 9884 i także muszę powiedzieć że nawet na oryginalnych 10cm głośnikach wszystko brzmi ładnie i czysto. Polecam Alpine. I prezentuje się z czerwonym podświetleniem bardzo dobrze ;) (fotki w topicu o Audiance)
Zgadzam się z kolegą :). Sam mam model wyższy, bo CDA-9886R, ale generalnie różni się to przede wszystkim wyświetlaczem BioLite (najprawdopodobniej OLED), który po prostu jest genialny :) (nieważne jak mocno operuje słońce, wyświetlacz jest zawsze bardzo czytelny).

Do tego Hertz ESK 165-2 w taschkach i (tymczasowo) wzmak Tonsila (trochę kiepski, ale musi to póki co wystarczyć). Dźwięk już jest bardzo dobry, a jeszcze czeka mnie wygłuszenie drzwi.

Awatar użytkownika
RaKo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: RaKo » 21 lip 2008, 11:36

Z tych modeli to tylko Alpine bym wziął.Pionek jest dobry ale nie ten zaprezentowany ,mój kolega ma takie radyjko no to za każdym razem jak mam coś w nim pyknąć to mam ochotę go wyrwać i za okno wywalić.Ciężkie w obsłudze i ten dżoj wielofunkcyjny to porażka jest totalna.

Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 22 lip 2008, 00:10

alpinka Kolego, sam chciałem sony ale sie zraziłem po czasie a mam obecnie 9885 R
i nie narzekam choć polowałem na 9886 R ale to sobie potem zmienie

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl