CB Radio - montaz anteny
CB Radio - montaz anteny
WItam
Chce kupic antene CB mocowana do relingu. Ma ktoś doświadczenia z tak mocowaną anteną? Zastanawiam sie jeszcze nad magnesem, ale oststnio widziałem jak gosciowi przede mna spadła antena magnetyczna i jakoś nie jestem do tego rozwiązania przekonany.
Prosze o porade w tej kwestii.
Pozdrawiam <ok>
Chce kupic antene CB mocowana do relingu. Ma ktoś doświadczenia z tak mocowaną anteną? Zastanawiam sie jeszcze nad magnesem, ale oststnio widziałem jak gosciowi przede mna spadła antena magnetyczna i jakoś nie jestem do tego rozwiązania przekonany.
Prosze o porade w tej kwestii.
Pozdrawiam <ok>
Ostatnio zmieniony 20 gru 2011, 17:56 przez Jelly, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam magnes Midland ML-145 i do 140 się trzymała na dachu więc nie wiem jak to możliwe
po za tym antenka się bardzo dobrze spisuje, a nie kwestionowanym atutem jest to że tylko odkręcam antenę a magnez zostaje, co nie powoduje późniejszych problemów, bo nie należy raz dostrojonego zestawu przemieszczać
kabel od anteny jest pociągnięty pod relingiem co zapobiega przed kradzieżą i ewentualnym zsunięciem się anteny z dachu
anteny na relingi to dobra alternatywa dla nie chcących anteny na stałe i nie chcą mieć nic na dachu, do tego są mocowane na specjalnych uchwytach i są droższe od magnesowych
po za tym antenka się bardzo dobrze spisuje, a nie kwestionowanym atutem jest to że tylko odkręcam antenę a magnez zostaje, co nie powoduje późniejszych problemów, bo nie należy raz dostrojonego zestawu przemieszczać
kabel od anteny jest pociągnięty pod relingiem co zapobiega przed kradzieżą i ewentualnym zsunięciem się anteny z dachu
anteny na relingi to dobra alternatywa dla nie chcących anteny na stałe i nie chcą mieć nic na dachu, do tego są mocowane na specjalnych uchwytach i są droższe od magnesowych
Niedawno wyprzedzil mnie gosc jadacy Megane II ok 160km/h i po chwili było gwałtowne hamowanie. Jak sie okazało przez antene ktora spadła i na szczescie zawisła na przewodzie.dubbler pisze:ja mam magnes Midland ML-145 i do 140 się trzymała na dachu więc nie wiem jak to możliwe
Ja coraz bardzie łamie sie nad antena magnesowa - wszyscy mnie na nia namawiaja zamiast relingu. Interesuje nie tylko jak masz pociagniety ten kabel pod relingiem. Mozesz opisac lub zrobic fotki :?: <ok>
postaram się zrobić fote, na razie wyjaśniam: kabel pociągnięty progiem do tylnych drzwi słupkiem do góry i nad drzwiami tylnymi na dachu pod relingiem, także nawet jak ktoś by chciał "pożyczyć" sobie to nie da rady, do tego magnes mam z boku przed anteną, ale mam zamiar zmienić CB i przy okazji miejsce na antenę bliżej drzwi
co do spadania, to polecam duży magnes z odkręcaną anteną, taki jak u mnie o szerokiej podstawie, a nie jak te małe anteny z magnesem o podstawie jak szklanka, napewno go zwieje prędzej czy później
co do spadania, to polecam duży magnes z odkręcaną anteną, taki jak u mnie o szerokiej podstawie, a nie jak te małe anteny z magnesem o podstawie jak szklanka, napewno go zwieje prędzej czy później