[audi 80 2.0 ABK + gaz] co to za czujnik?
Re: [audi 80 2.0 ABK + gaz] co to za czujnik?
No widzę ,że kolega sobie przyhamowuje jednostkę ...tym filtrem :mrgreen:bako305 pisze:zaznaczylem na niebiesko czujnik do ktorego dochodzi waz gorny lewy
rog
[url=http://images30.fotosik.pl/255/91efd919b56f0836med.jpg]Obrazek[/URL]
ok dzieki czarek bo osobiscie mam problem z wolnymi obrotami zawieszaja sie na 1100 po dluzszej chwili spadna - (nic nie faluje) , ogolnie wszystko jak nie pomylem to powymienialem tylko tego zaworka z weglem nie ruszalem bo nic na forum o nim nie znalazlem jeszcze raz dzieki zobaczymy i sie przekonamy
Przepraszam, ale ja jestem człowiek starej daty i dawnej szkoły. Niestety niewiele rozumiem ze zdań w których nie ma kropek i przecinków.
Pewnie chodzi Ci o to czy da się skorygować aparatem zapłonowym przestawienie koła od wałka pomocniczego. Jeżeli tak, to sie da. Jeżeli nie ustawisz zapłonu raz a dobrze (z kołem w odpowiedniej pozycji jak na rysunku) to będziesz miał zawsze tego typu dylematy przy wymianie paska od rozrządu.
Niestey ktoś kiedyś z lenistwa nie ustawił odpowiednio koła i teraz może być źle ustawiony zapłon. Podkreslam, że może, ale nie musi, ale jeżeli ktoś w taki sposób przyłożył się do rozrządu to o zapłonie zupełnie zapomniał lub ustawił go na oko.
Pewnie chodzi Ci o to czy da się skorygować aparatem zapłonowym przestawienie koła od wałka pomocniczego. Jeżeli tak, to sie da. Jeżeli nie ustawisz zapłonu raz a dobrze (z kołem w odpowiedniej pozycji jak na rysunku) to będziesz miał zawsze tego typu dylematy przy wymianie paska od rozrządu.
Niestey ktoś kiedyś z lenistwa nie ustawił odpowiednio koła i teraz może być źle ustawiony zapłon. Podkreslam, że może, ale nie musi, ale jeżeli ktoś w taki sposób przyłożył się do rozrządu to o zapłonie zupełnie zapomniał lub ustawił go na oko.
Prawdę mówiąc ABK jest dosyć "gorącym " silnikiem i jeśli chciałbyś się przybliżyć do serii nawet(w tym wykonaniu) do musiałbyś ten filierek całkowicie odizolować termicznie . Czyli przegroda od fartucha błotnika do maski. W ym wykonaniu zbliżasz się do ABT Testowałem podobne rozwiązanie...skończyło się wkładką K&N w oryginalnym dolocie .wilu8 pisze:szantis, to jest akurat mój silnik i mi chodzi bardzo dobrze na tym filtrze jest oczywiscie odizolowany od kolektora osłoną
sory ze nic nie wniosłem