[B3 NG] Brak podswietlania wnętrza
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
[B3 NG] Brak podswietlania wnętrza
Witam, pisze w imieniu kolegi. Czytałem tematy z tym związane ale jakoś nie możemy dojść do przyczyny problemu. Otóż kolega w swojej Coupecie nie ma podświetlania wnętrza oraz tylnej tablicy. Wymieniając bezpiecznik numer 14 na nowy pochodzi podświetlanie ze 2-3 sekundy i znowu go pali. Dodam, że samochód był u gazownika i jak wrócił od niego tak się zaczęło robić. On mówi że nic nie zrobił, ale cholera go wie. Panowie gdzie szukać przyczyny. Tylne podświeltanie tablicy i lampka odpadają bo sprawdziliśmy. Czekam na jakieś wskazówki. Pozdro
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Z tego co piszesz wynika iz jest gdzieś zwarcie, bo jak wsadzisz nowy bezpiecznik to go zaraz pali, przyczna zwarcia moga byc dwie albo wadliwe zarówki albo przerwa w instalacji i jest przebicie na mase. <ok> PS sprawdz wiazke w tylnej klapie, bo mozliwe ze tam sie przerwała i tam robi sie zwarcie i to mogło by mieć nawet sens bo gazownik zapewne szperał w bagazniku. Dodatkowo mozesz sprawdzić co jest winne czy lampki w srodku czy te przy tablicy w tym celu mozna wypiac zasilanie z lampek srodkowych, lampki mi wysyłałes wiec wtyczka wiesz jaka i wiesz gdzie <ok>
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Panowie znalazłem... Chodziło o przekaźnik do gazu... Źle coś powpinał ja pozamieniałem i pali dobrze na gazie ale.. Jak włączę oświetlenie to topi bezpiecznik! Normalnie cały plastik się topi zostaje metal :mrgreen: Wiec on coś na bank zwalił i źle ise poprostu wpiął w instalacje. No nic pozostaje mi jedynie odstawienie samochodu do gazownika i niehc ontam sobie długie. Dzięki Panowie za zainteresowanie.
[ Dodano: 2008-07-26, 22:03 ]
Solskier, zapomniałem o wycieraczce :lol: Wiec chyba jakaś wiązka jest. Nie wiem nie przyglądałem sie, bo to nie moje auto
[ Dodano: 2008-07-26, 22:03 ]
Solskier, zapomniałem o wycieraczce :lol: Wiec chyba jakaś wiązka jest. Nie wiem nie przyglądałem sie, bo to nie moje auto