Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 NG] Brak podswietlania wnętrza

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

[B3 NG] Brak podswietlania wnętrza

Post autor: Krycha » 26 lip 2008, 10:07

Witam, pisze w imieniu kolegi. Czytałem tematy z tym związane ale jakoś nie możemy dojść do przyczyny problemu. Otóż kolega w swojej Coupecie nie ma podświetlania wnętrza oraz tylnej tablicy. Wymieniając bezpiecznik numer 14 na nowy pochodzi podświetlanie ze 2-3 sekundy i znowu go pali. Dodam, że samochód był u gazownika i jak wrócił od niego tak się zaczęło robić. On mówi że nic nie zrobił, ale cholera go wie. Panowie gdzie szukać przyczyny. Tylne podświeltanie tablicy i lampka odpadają bo sprawdziliśmy. Czekam na jakieś wskazówki. Pozdro

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 26 lip 2008, 12:22

Z tego co piszesz wynika iz jest gdzieś zwarcie, bo jak wsadzisz nowy bezpiecznik to go zaraz pali, przyczna zwarcia moga byc dwie albo wadliwe zarówki albo przerwa w instalacji i jest przebicie na mase. <ok> PS sprawdz wiazke w tylnej klapie, bo mozliwe ze tam sie przerwała i tam robi sie zwarcie i to mogło by mieć nawet sens bo gazownik zapewne szperał w bagazniku. Dodatkowo mozesz sprawdzić co jest winne czy lampki w srodku czy te przy tablicy w tym celu mozna wypiac zasilanie z lampek srodkowych, lampki mi wysyłałes wiec wtyczka wiesz jaka i wiesz gdzie <ok>

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 26 lip 2008, 13:07

Solskier, Coupe nie ma wiązki do bagażnika :mrgreen:

Tył jak pisałem już sprawdzony. Lampka bagażnika i podświetlanie tablicy napewno odpada.. Czyli trzeba szukać ręcznie miejsca zwarcia? Bo chyba nic innego nie pozostaje :roll:

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 26 lip 2008, 13:56

AUDI_A6, sprawdźcie po kolei miejsca w których grzebał ten Gazownik. Może przypadkowo wkręcił gdzieś jakiegoś wkręta, w instalację elektryczną samochodu.

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 26 lip 2008, 14:31

AUDI_A6 pisze:Solskier, Coupe nie ma wiązki do bagażnika
Niektóre coupe maja moja poprzednia tez nie miała ale to wychodzi na to ze wiazka jest tylko wtedy kiedy jest tylna wycieraczka. W takim razie pozostaje suzkać miejsca zwarcia <ok>

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 26 lip 2008, 22:02

Panowie znalazłem... Chodziło o przekaźnik do gazu... Źle coś powpinał ja pozamieniałem i pali dobrze na gazie ale.. Jak włączę oświetlenie to topi bezpiecznik! Normalnie cały plastik się topi zostaje metal :mrgreen: Wiec on coś na bank zwalił i źle ise poprostu wpiął w instalacje. No nic pozostaje mi jedynie odstawienie samochodu do gazownika i niehc ontam sobie długie. Dzięki Panowie za zainteresowanie. :-)

[ Dodano: 2008-07-26, 22:03 ]
Solskier, zapomniałem o wycieraczce :lol: Wiec chyba jakaś wiązka jest. Nie wiem nie przyglądałem sie, bo to nie moje auto ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl