Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Brak świateł pozycyjnych i oświetlenia licznika.

ODPOWIEDZ
Conrado 18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT] Brak świateł pozycyjnych i oświetlenia licznika.

Post autor: Conrado 18 » 27 lip 2008, 13:44

Witam wszystkich forum. Mam problem dot. braku świateł pozycyjnych i braku oświetlenia licznika. Ostatnio rozbierałem pająk, bo nie działały mi światła długie. I od tamtej pory po złożeniu nie ma ś.p i o.l :-( Wydaje mi się że wszystko złożyłem tak samo. Może coś źle złożyłem. Co Wy o tym sądzicie? Może jest jakaś inna przyczyna tego że nie ma tych świateł? Jeżeli wiecie co może być to piszcie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Hołowczyc20
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Hołowczyc20 » 27 lip 2008, 14:05

Witaj
Na początek sprawdź bezpieczniki może gdzieś zrobiło spięcie i wywaliło.

Conrado 18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Conrado 18 » 27 lip 2008, 14:13

Zapomniałem dodać. Wczoraj sprawdzałem bezpieczniki pod maską. I wszystkie są ok. A przekaźnika od tego nie ma?

Awatar użytkownika
Hołowczyc20
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Hołowczyc20 » 27 lip 2008, 14:29

Kolego Conrado 18 sprawdź w takim razie jeszcze raz czy wszysto podłączyłeś poprawnie może o czymś zapomniałeś.Sprawdź wszystko pokolei miernikiem napewno gdzieś coś wyjdzie :-P

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 27 lip 2008, 20:40

Conrado 18 pisze:Ostatnio rozbierałem pająk, bo nie działały mi światła długie. I od tamtej pory po złożeniu nie ma ś.p i o.l
Więc szykuje się ponowne rozbieranie pająka,światła -styki są na górze,więc pewnie blaszka ci się wygięła-ta górna-cienka,która się przesuwa lewo-prawo.

Conrado 18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Conrado 18 » 29 lip 2008, 12:44

Witam. A wiecie może gdzie można kupić taką blaszkę? Tak jak pisał assai ta blaszka przesuwa się w boki. I ona jest od oświetlenia licznika i od świateł pozycyjnych. Wygiąłem ją tak jak powinna być. I wszystko wróciło do normy. Ale wydaje mi się że ona już dłogo nie wytrzyma. Szukałem na allegro, ale nie mogę nic takiego znaleźć. Nie wiem jak to dokładnie się nazywa. Mam jeszcze jeden problem. Zginęły mi światła od oświetlenia tablicy rejestracyjnej i od mijania tylnych. Sprawdzałem bezpieczniki i żarówki. Wszystko jest ok. Przewód nie mógł mi się przerwać ponieważ zginęły mi nagle. Ale dodam jeszcze to że przy cofaniu uderzyłem tyłem w wysoką skarpę :oops: I od tamtej pory ich nie ma. Światła cofania, kierunkowskazy, światło stop i światło przeciw mgielne jest. Proszę o jak najszybszą pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam

assai
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: assai » 29 lip 2008, 19:24

Oświetlenie tablicy idzie giętkim przewodem,który zgina się razem z klapą-na bank na zgięciu będą pęknięte.Co do reszty oświetlenia trzeba wyjąć pająka i miękkim kabelkiem zwierać do zasilającego kabla te od oświetlenia(pozycyjne,mijania,długie),jednak ten twój pająk chyba do wymiany.

Conrado 18
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Conrado 18 » 29 lip 2008, 20:23

Mnie się wydaje assai że u mnie z pająkiem jest wszystko ok. Przewody nigdzie nie są nadpalone i jak miernikiem sprawdzałęm to przez każdą ścieżkę prąd idzie. Nie wiem kurcze co to może być :( Kable sprawdzałem. Wszystko powinno być dobrze, a nie jest:( <osohozi> Nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić:(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl