[b4 2.6 ABC] Modyfikacja - Swap v6 na TDI
[b4 2.6 ABC] Modyfikacja - Swap v6 na TDI
tak sie zastanawiam z ciekawosci co trzeba by pozmieniac na swapie z v6 na tdi ? napewno bak i weze paliwowe cos jeszcze? poza silnikiem skryznia ? poduchy lapy silnika itd ? wydech ...
Ostatnio zmieniony 20 lut 2011, 21:20 przez bey, łącznie zmieniany 2 razy.
czy ja wiem czy z ekonomicznego PW nieoplacalne ? z tego co zaowazylem to moje 2.6 pali se minimum 11 a jezdze max do 3 krmp wiec powolibenek77 pisze:Jak śpisz na pieniądzach to możesz sobie wsadzić tam silnik jaki chcesz, ale póki co przynajmniej z ekonomicznego punktu widzenia jest to nieopłacalna operacja.
Nie chodziło mi o różnice w spalaniu tylko o koszt zakupu kompletnego silnika wraz ze skrzynią i elektryką i wszystkimi gratami, które będą potrzebne do przekładki, ponadto musisz doliczyć koszty dorobienia wydechu bo seria raczej nie podejdzie, wsadzenia silnika chyba że włożeniem i spięciem elektryki zajmiesz się sam. Kupa kasy, lepiej sprzedaj obecne auto, dołóż pieniądze które musiałbyś przeznaczyć na przekładkę i kup coś w dieslu.
1Z to żaden swap, tylko najnormalniejsza przekładka. Jeżeli dysponujesz odpowiednią gotówka, oraz samozaparciem i doświadczeniem to bierz sie do roboty. Czasami sie zastanawiam, po co ludzie zakładają takie tematy. Jeśli jesteś zdecydowany, na swapa/przekładkę to bierz sie do roboty a nie trać cenny czas na forum.
Hehe no wiesz FranoF1 jedni wolą pisać co by nie zrobili a i tak hu.....a robią :mrgreen:FranoF1 pisze:1Z to żaden swap, tylko najnormalniejsza przekładka. Jeżeli dysponujesz odpowiednią gotówka, oraz samozaparciem i doświadczeniem to bierz sie do roboty. Czasami sie zastanawiam, po co ludzie zakładają takie tematy. Jeśli jesteś zdecydowany, na swapa/przekładkę to bierz sie do roboty a nie trać cenny czas na forum.
A niektórzy jak np. Solskier siedzi cicho i pokazują co wymodził i tak to powinno wyglądać bo gadać to każdy umie ale robić to nie ma komu :mrgreen:
oj chlopcy chlopcygrinch pisze:Hehe no wiesz FranoF1 jedni wolą pisać co by nie zrobili a i tak hu.....a robią :mrgreen:FranoF1 pisze:1Z to żaden swap, tylko najnormalniejsza przekładka. Jeżeli dysponujesz odpowiednią gotówka, oraz samozaparciem i doświadczeniem to bierz sie do roboty. Czasami sie zastanawiam, po co ludzie zakładają takie tematy. Jeśli jesteś zdecydowany, na swapa/przekładkę to bierz sie do roboty a nie trać cenny czas na forum.
A niektórzy jak np. Solskier siedzi cicho i pokazują co wymodził i tak to powinno wyglądać bo gadać to każdy umie ale robić to nie ma komu :mrgreen:
mnie nie musicie w to mieszac bo w poprzednim aucie zrobilem 2 swapy wiec troche sie na tym juz znam
1 swap sam robilem i bylem jednym z pierwszych w polsce co wsadzili taki silnik w seja , a cena przekroczyla hmm 8 tys heh
w sc /cc tez byly projekty zeby wsadzic disla zamiast pb ale nikt by tego nie zarejstrowal bo nie bylo fabrycznie dislow , a w przypadku audi sa
a arl to ?Solskier pisze:Ja jak mialbym robić swapa na diesla to tylko w gre wchodzi jednostka ARL oczywiscie jesli mowa o 1.9. <ok>
[ Dodano: 2008-08-03, 21:24 ]
od tego jest forum zeby dyskutowac i sie uczyc czegos nowego mnie zawsze ciekawila taka przekladka na disla dlatego pytamFranoF1 pisze:...to w takim razie nie kumam po co ta cała dyskusja... czekam na efekty.mnie nie musicie w to mieszac bo w poprzednim aucie zrobilem 2 swapy wiec troche sie na tym juz znam