Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

problem z pewnym panem

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
bey
Forum Audi 80
Forum Audi 80

problem z pewnym panem

Post autor: bey » 03 sie 2008, 21:04

witam sorka ze taki temat ale padam juzz nog piszac z tym panem na PW

sprawa wyglada tak

pan KOLCZYX wystawil na gieldzie do sprzedania sprezyny do b4
zagadalem do niego dnia 2008-07-13 cena itd

potem zapytalem sie na forum o sprezyny ze jakie ja potrzebuje bo do cabrio sa potrzebne z b3 na tyl

zagadalem do pana kolczyx

one mi podejda do cabrio z 94 ? chodzi mi o tyl ..

odpisal

to sa te spreżynki wiec powinny :)
http://moto.allegro.pl/it...zenia_40mm.html

potem zaczerplem opinia o info czy do cabrio sa napewno z b3 kolegi sol..... a :) odpisal mi ze tak :)

przez neta roznie bywa kupujac itemki wiec napisalem panu Kolczyx ze biore je pod warunkiem ze jak nie beda pasowac to mu je zwracam a on mi kase zwraca

pan mi odpisal ze na 100% beda pasowac bo sa z tej aukcji

sprezynki doszyl dosc szybko

w weekend zakladalem pierw tyl zeby sprawdzic czy pasuje

nie pasowalo .... odrazu napisalem mu na PM

Od: bey
Do: kolczyx
Wysłany: 2008-07-22, 16:10
Temat: Re: hi
nie pasuje , te sprezyny sa stozkowe i na dole sa za szerokie , a w cabrio jest tak samo u gory jak na dole wiec to nie sa te :)

po tym PM nie dostalem w ogole odzewu od pana kolczyx ...

wiadomo tez jestem czlowiekiem wiec pomyslalem ze moze kolo se pojechal na wakacje czy cos i nie mogl jak odpisal ,ale wczoraj widzialem ze byl na forum wiec mu napisalm ze ja mu pisze a z jego strony olewka

to mi odpisal potocznie mowiac " zjeb````c mnie" ze to moja wina ze je kupilem
"o co ci koleś chodzi :/ miałeś wszystkie dane tych spreżyn nawet link do aukcji z której ja je kupilem i co piszesz ze nie pasuja no i"

potem mu pisalem ze co mnie obchodzi link do aukcji skoro on je sprzedaje to on powinine wiedziec jakie sa i do czego sa

odpisal mi ze to ja ee zacytuje bo to smieszne max jak dla mnie

" podrógie ja ci nie dałem pewnosci 100% dla tego dalem ci wszelkie dane tych spreżyn i link do aukcji z której ja je kupilem i mogles sobie zadzwonic i sie dowiedziec w 100% ja ci przekopiowałem dokladnie to co bylo napisane w aukcji"

czyli mialem zadzwonic do gtcupline i zapytac niemajac sprezyn w rece " witam chcialbym sie dowiedziec jakie kolega kolczyx kupil sprezyny od was bo ON NIE WIE " tak ? lol

piszac mu to napisal mi ze :

po tym stwierdziles ze je bierzesz a to ze w aukci któś napisal nie prawde to nie moja wina to ty masz obowiazek dokladnie sobie sprawdzic a w moim ogloszeniu bylo napisane ze sedan bo tego bylem peny na 100%

z tym sedanem to bzdura bo bym se nie zawracal glowy jakby bylo napisane sedan a ja po rozmowie z koelga SO....R wiedzialem juz ze do cabrio musi byc b3

aa i jeszcze jeden cytat w ktorym rzekomo pan kolczyx mowil ze mi nie daje 100% ze podejda

coupe a cabrio to jest różnica więc jesli masz coupe to nie podejda tylne a jesli cabrio to powinny bo to sa te co ci wyslalem link na 100% bo odnich kupywałem "

tak wiec z tego co pamietam to napisal w poscie jak je sprzedal ze sa prawie funkiel nowki co bylo prawda i ze malo na nich przejechal tak wiec skoro na nich jechal musial je meic w sedanie ? to po co mi je cisnol do cabrio heh

wiem ze kolo ma duzo postow tu i znaja go osoby ale to nie zmienia faktu ze proboje mnie zrobic w dynie...

z jego strony nawet nie bylo slow to zwroce ci kase ( a pisalem o tym mu w mailu )

mi to egal 180 zl mnie nie wzbogaci ani nie zbiednieje ...

ale uwazajcnie na niego :)

pozdrawiam aaa i wiem ze nie wolno pokazywac rozmow , ale jesli bym jej nie pokazal to mial bym malowiarygodne argumenty :)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 03 sie 2008, 22:22

22 pkt regulaminu brzmi:
22. Redakcja Polskiego Klubu Audi 80 nie ponosi odpowiedzialności za posty pisane przez użytkowników. Nie ponosi również odpowiedzialności za oferowane towary i usługi w dziale "Ogłoszenia" , oraz za zawieranie wszelkich transakcji za pośrednictwem naszego forum.
Kolejny raz mści się kupowanie w ten sposób.
Wielokrotnie powiadamy, aby towar znaleziony w ogłoszeniach PKA80 omawiać z kupującym, ale finalizować ZAWSZE przez portale aukcyjne typu Allegro.pl

Awatar użytkownika
bey
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bey » 03 sie 2008, 22:31

Doc pisze:22 pkt regulaminu brzmi:
22. Redakcja Polskiego Klubu Audi 80 nie ponosi odpowiedzialności za posty pisane przez użytkowników. Nie ponosi również odpowiedzialności za oferowane towary i usługi w dziale "Ogłoszenia" , oraz za zawieranie wszelkich transakcji za pośrednictwem naszego forum.
Kolejny raz mści się kupowanie w ten sposób.
Wielokrotnie powiadamy, aby towar znaleziony w ogłoszeniach PKA80 omawiać z kupującym, ale finalizować ZAWSZE przez portale aukcyjne typu Allegro.pl
wiesz troche lat juz spedzilem na centomani.pl forum i troche trza miec zaufanie zwlaszcza ze on mial sporo postow i sporo znajomych tutaj :)

Awatar użytkownika
Marcin19l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marcin19l » 03 sie 2008, 22:49

nie no ktos kogos legalnie przewala na forum... bez komentarza... ale powinien ci oddac kase

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 04 sie 2008, 07:38

Doc ma racje, ale z drugiej strony warto napisac takiego posta nawet jesli nie odzyskamy kasy, jesli ktoś nie jest zeteny to przynajmniej nich inni teraz na niego uwazja. Pozatym coś strasznie drogie te springi jak na dwie tylne sztuki, ja za mniejsza cene zganiałem całe komplety i to nówek.

kolczyx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH+lpg
Kontakt:

Post autor: kolczyx » 04 sie 2008, 09:53

po pierwsze ogłoszenie brzmiało w ten sposób bo nie tylko na tym forum je umieściłem
" Wysłany: 2008-07-01, 14:48 [Sorzedam] Sprężyny GT Cupline SportFedern -40mm do B4 sedan
Tak jak w temacie sprzedam sprężyny sportowe -40mm które można montować z seryjnymi
amorkami sprężyny były używane 3 miesiące czyli około przejechane na nich 1000KM "

po drugie podałem wszelkie info na temat tych sprężyn czyli numer ich jak tez link do aukcji z której ja je kupiłem i nawet przeklejiłem to co tam było napisane czyli "Nowy Kpl sportowych 4 sprezyn zawieszenia. Obnizenie ok. 40mm, srednio utwardzone, progresywne. Niemiecka firma GT Cupline. Mozliwosc uzytkowania z amortyzatorami std. Homologacja z dokumentacja techniczna w kpl.

MODEL: Audi 80 roczniki 09.1991-10.1994r model B 4 , wersje silnikowe diesel oraz 2.6 / 2.8 beznzyna , także Cabrio .

Stan: Nowy, z roczna pisemna gwarancja.

Numer katalogowy GT12AU037" "
wiec po tym co było było napisane w aukcji na allegro uznałem ze powinny pasować a po za tym Pan bey mając numery ty sprężyn dla pewności sowjej móg wykonac numer do tej firmy lub napisac i wtedy by miał pewnosć w 1000%

A to był cały komplet 4sztuki za 180zł

Po za tym innej osobie sprzedawałem inne sprężyny o których nie miałem totalnie żadnego pojęci i tamten Pan potrafił sam mając nazwę i numery sprężyn sprawdzić czy bedą pasowac do jego auta .

Więc co do mojego ogłoszenia nie mam żadnych zastrzeżeni ponieważ było wszystko czytelnie i zgodnie z prawdą napisane .A to że kupujący nie sprawdził sobie towaru to nie moja wina ja sie czuje fer co do sprzedazy sprężyn

Awatar użytkownika
bey
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bey » 04 sie 2008, 14:24

kolczyx pisze:po pierwsze ogłoszenie brzmiało w ten sposób bo nie tylko na tym forum je umieściłem
" Wysłany: 2008-07-01, 14:48 [Sorzedam] Sprężyny GT Cupline SportFedern -40mm do B4 sedan
Tak jak w temacie sprzedam sprężyny sportowe -40mm które można montować z seryjnymi
amorkami sprężyny były używane 3 miesiące czyli około przejechane na nich 1000KM "

po drugie podałem wszelkie info na temat tych sprężyn czyli numer ich jak tez link do aukcji z której ja je kupiłem i nawet przeklejiłem to co tam było napisane czyli "Nowy Kpl sportowych 4 sprezyn zawieszenia. Obnizenie ok. 40mm, srednio utwardzone, progresywne. Niemiecka firma GT Cupline. Mozliwosc uzytkowania z amortyzatorami std. Homologacja z dokumentacja techniczna w kpl.

MODEL: Audi 80 roczniki 09.1991-10.1994r model B 4 , wersje silnikowe diesel oraz 2.6 / 2.8 beznzyna , także Cabrio .

Stan: Nowy, z roczna pisemna gwarancja.

Numer katalogowy GT12AU037" "
wiec po tym co było było napisane w aukcji na allegro uznałem ze powinny pasować a po za tym Pan bey mając numery ty sprężyn dla pewności sowjej móg wykonac numer do tej firmy lub napisac i wtedy by miał pewnosć w 1000%

A to był cały komplet 4sztuki za 180zł

Po za tym innej osobie sprzedawałem inne sprężyny o których nie miałem totalnie żadnego pojęci i tamten Pan potrafił sam mając nazwę i numery sprężyn sprawdzić czy bedą pasowac do jego auta .

Więc co do mojego ogłoszenia nie mam żadnych zastrzeżeni ponieważ było wszystko czytelnie i zgodnie z prawdą napisane .A to że kupujący nie sprawdził sobie towaru to nie moja wina ja sie czuje fer co do sprzedazy sprężyn
ty ja nie wiem w jakim ty swiecie zyjesz bo po1 nie dostalem zadnego numeru sprezyn wkleiles tylko aukcje wiec aukcja byla zla wiec nie wiesz co masz ? a skoro to bylo z tej aukcji to jak na nich jezdziles skoro cabrio to sa inne niz sedan ?

po 2 napisalem wyraznie ze jak nie beda pasowac to ci je zwracam i tyle a to ze nie wiesz co masz to juz inna bajka

a po 3 smiechu warte zeby kupujacy biegal i dzwonil za informacjami na temat itemu ktory ktos sprzedaje i go uzytkowywal ... KPINA

wiesz co wsadz se ta kaske :) w kieszen zeby ci ona ciezka byla :) tak jak pisalem ja nie zbiednieje

ale uzytkownicy tego forum i klubu beda wiedziec kim jestes proste :)

ps2 mozna zamknac topic EOT

Awatar użytkownika
foxbat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: foxbat » 04 sie 2008, 17:15

zamknięte na prośbę autora tematu

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”