B4 AAH czyki moje QUATTRO
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Niunia fajna.Mam tylko jedną wątpliwość-różne rozmiary opon w quattro.Niby 195/65 r15 zgodnie z tabelą to odpowiednik 205/60 r15 ale wiem z doświadczenia że tylko w przybliżeniu.Opony mogą się różnić choćby ze względu na różnych producentów.Mogą mieć niewielkie różnice średnicy.Mogą też różnie pracować(ugięcie).Mają też różne opory toczenia,różne parametry trakcyjne(trzymanie boczne,opory,praca na różnych nawieszchniach np.woda itp.)W sume powstają szkodliwe naprężenia w ukł.napędowym.Moim skromnym zdaniem do quattro tylko 4 takie same opony o takim samym zużyciu.Jak do każdego 4x4. <ok>
Tak jak pisałem na stronie pierwszej, że w najbliższym czasie miał być remontowany silnik w audi, ale plany troszkę się zmieniły i wczoraj przyjechało drugie serducho do niuni. Właściciel twierdził że silnik ma przejechane 150 tyś. i nawet nie zdążył zasmakować polskiego paliwa.
Poniżej kilka fotek <ok>
Poniżej kilka fotek <ok>
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:37 przez żaba174, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak AAH zdrowy i rzeczywiscie ma te 150tys to bedzie jechalo i to dosyc dobrze
O ile jego przebieg jest prawdziwy to bebechy powinien miec jak nowe. Ja kupilem do swojego ACK wal z panewlami od AAH i silnik co z niego byly czesci mial podobno cos ok 160tys ale wal jak nowy nawet setki niewytarty byl, panewki bielutkie byly.
Udanych prac przy autku zycze
O ile jego przebieg jest prawdziwy to bebechy powinien miec jak nowe. Ja kupilem do swojego ACK wal z panewlami od AAH i silnik co z niego byly czesci mial podobno cos ok 160tys ale wal jak nowy nawet setki niewytarty byl, panewki bielutkie byly.
Udanych prac przy autku zycze
koleś co go sprzedawał robił go dla siebie bo robi coupe od podstaw a ta ma ng i chciał swapowac na aah ale trafił mu się silniczek ABY i plany się zmieniły. Jeśli chodzi o silnik to wymienione są wszystkie uszczelniacze uszczelki pod głowicą, i koło zamachowe na nowe , stare też mi dał bo jest jeszcze dobre do tego kompletną wiązkę z kompem i wiele innych gratów do v6, bo jemu jak stwierdził już się nie przydadzą <ok>