Audio w b2
Audio w b2
Witam.
Posiadam Audi 80 B2 84 rok. Mam problem. Mianowicie w tym oto modelu głośniki standardowo są zamontowane wyłącznie na podszybiu (podejrzewam że 10cm średnicy [ tych nie chcę ruszać]). Chciałbym zamontować jakieś głośniki (np. w przednich drzwiach) dające ładny dźwięk i efekt. Chciałbym abyście mi coś polecili ale głównie chodzi mi o to aby rozjaśnić w jakim miejscu mogę je zamontować bez głupiego psucia i wycinania elementów (mogę odkręcić schowki które są zamontowane w boczkach drzwiowych). Głośniki do 200 zł. Radio będzie miało wzmacniacz 4x50W.
Z góry dziękuję za podpowiedzi. Mile widziane załączniki w formie zdjęć Pozdrawiam.
Posiadam Audi 80 B2 84 rok. Mam problem. Mianowicie w tym oto modelu głośniki standardowo są zamontowane wyłącznie na podszybiu (podejrzewam że 10cm średnicy [ tych nie chcę ruszać]). Chciałbym zamontować jakieś głośniki (np. w przednich drzwiach) dające ładny dźwięk i efekt. Chciałbym abyście mi coś polecili ale głównie chodzi mi o to aby rozjaśnić w jakim miejscu mogę je zamontować bez głupiego psucia i wycinania elementów (mogę odkręcić schowki które są zamontowane w boczkach drzwiowych). Głośniki do 200 zł. Radio będzie miało wzmacniacz 4x50W.
Z góry dziękuję za podpowiedzi. Mile widziane załączniki w formie zdjęć Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, 11:56 przez Sow.A, łącznie zmieniany 1 raz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kolego co do wyboru przetworników zapraszam do skorzystania z opcji "szukaj" było milion razy. Co do montażu to jest większy problem. Nie znam budowy drzwi w B2 więc proponuję zdjąć tapicerkę z drzwi i zobaczyć jakie i gdzie jest miejsce. Potem to już trzeba by było zrobić jakieś panele z mdfu - nie wiem czy można kupić gotowe. masz jakieś pytania pisz- spróbuje pomóc.
Ok postaram się dzisiaj zrobić fotki jaka jest budowa drzwi i wrzucić tutaj to pomoże w znalezieniu odpowiedniego miejsca co do zamontowania głośników.
Wybrane głośniki to Magnat Edition 162 ( 160 mm średnicy, głębokość montażowa 58 mm, 50 W RMS ) radio to JVC KD-G342.
Mam jeszcze jedno pytanie czy w miejsce standardowo zamontowanych 10'tek na podszybiu zamontować jakieś syczki aby lepiej to grało?
Pozdrawiam
Wybrane głośniki to Magnat Edition 162 ( 160 mm średnicy, głębokość montażowa 58 mm, 50 W RMS ) radio to JVC KD-G342.
Mam jeszcze jedno pytanie czy w miejsce standardowo zamontowanych 10'tek na podszybiu zamontować jakieś syczki aby lepiej to grało?
Pozdrawiam
Sprzęt oraz jego umiejscowienie ( głośniki ) uległo zmianie. Z powodu braku miejsca w przednich drzwiach jedynym ratunkiem jest tylna półka z którą i tak będą problemy ze względu na jej kształt ( skok wysokości ). Może ktoś już montował w B2 2 głośniki na tylnej półce ? Ich średnica to 165 mm.
Za wszelkie podpowiedzi Dziękuję
Pozdrawiam.
Za wszelkie podpowiedzi Dziękuję
Pozdrawiam.
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... t=audio+b2
Tu jest ładnie i porządnie opisane i fotki są..
Tu jest ładnie i porządnie opisane i fotki są..
Wczoraj poświęciłem cały dzień ale się opłacało Na tylnej półce znalazły się głośniki Blaupunkt 3-drożne a z przodu zostały seryjne. Cyka to w miarę, za te pieniądze które przeznaczyłem jestem zadowolony. A co do tylnej półki to jest ona od spodu wyklejona jakąś gąbką podobnie jak elementy blaszane pod nią, nawet troszkę basiku się znajdzie.
od strony kierowcy tak, ale to zajmuje dosłownie chwile, od strony pasażera masz dostęp poprzez schowekwziut pisze:koledzy, podepnę się pod temat. Jak powinienem się dobrać do tych głośników w podszybiu (z przodu)?
[ Dodano: 2008-09-17, 14:56 ]
czy konieczne jest odkręcenie całej połki pod kierownicą? i tak samo z drugiej strony?
głośniki o ile dobrze pamiętam przykręcone są dwoma wkrętami, trochę kiepski dostęp ale nie ma większych problemów z demontażem
[ Dodano: 2008-10-04, 20:38 ]
mam w tylnej półce taki sam sprzęt i jak radyjko pracowało na 50% to cała półka dosłownie podskakuje, a sprzęt nie jest mocny bo to pioneer KEH-P4800R 4x40Sow.A pisze:A co do tylnej półki to jest ona od spodu wyklejona jakąś gąbką podobnie jak elementy blaszane pod nią, nawet troszkę basiku się znajdzie.
Znaczy tak było do wczoraj
Wyciągnąłem ją, zdarłem ten materiał, zeskrobałem resztki tej gąbki, przykręciłem od spodu 3 kawałki zaimpregnowanego bala o przekroju 5x8cm na środku i 5X3 od strony siedzenia i od szyby, półka nabrała masy, wpakowałem to na swoje miejsce i przestrzenie pomiędzy balami zaatakowałem pianką montażową
Dzisiaj wyciąłem o piance otwory na głośniki i okleiłem półkę nowym materiałem
Kiedy głośniki wróciły na swoje miejsce i odpaliłem radyjko kopara mi opadła, absolutnie nie ma porównania do tego co było wcześniej, wreszcie czuć bas, dosłownie
mało pracy a efekt świetny
domyślam się że ten zabieg nie do końca pokrywa się z prawidłami CA