wziut pisze:koledzy, podepnę się pod temat. Jak powinienem się dobrać do tych głośników w podszybiu (z przodu)?
[ Dodano: 2008-09-17, 14:56 ]
czy konieczne jest odkręcenie całej połki pod kierownicą? i tak samo z drugiej strony?
od strony kierowcy tak, ale to zajmuje dosłownie chwile, od strony pasażera masz dostęp poprzez schowek
głośniki o ile dobrze pamiętam przykręcone są dwoma wkrętami, trochę kiepski dostęp ale nie ma większych problemów z demontażem
[ Dodano: 2008-10-04, 20:38 ]
Sow.A pisze:A co do tylnej półki to jest ona od spodu wyklejona jakąś gąbką podobnie jak elementy blaszane pod nią, nawet troszkę basiku się znajdzie.
mam w tylnej półce taki sam sprzęt i jak radyjko pracowało na 50% to cała półka dosłownie podskakuje, a sprzęt nie jest mocny bo to pioneer KEH-P4800R 4x40
Znaczy tak było do wczoraj
Wyciągnąłem ją, zdarłem ten materiał, zeskrobałem resztki tej gąbki, przykręciłem od spodu 3 kawałki zaimpregnowanego bala o przekroju 5x8cm na środku i 5X3 od strony siedzenia i od szyby, półka nabrała masy, wpakowałem to na swoje miejsce i przestrzenie pomiędzy balami zaatakowałem pianką montażową
Dzisiaj wyciąłem o piance otwory na głośniki i okleiłem półkę nowym materiałem
Kiedy głośniki wróciły na swoje miejsce i odpaliłem radyjko kopara mi opadła, absolutnie nie ma porównania do tego co było wcześniej, wreszcie czuć bas, dosłownie
mało pracy a efekt świetny
domyślam się że ten zabieg nie do końca pokrywa się z prawidłami CA