Witam!
wiem, że tematów typu: "szarpie silnikiem" było juz wiele, ale wśród nich nie dopasowałem czegoś odpowiedniego mianowicie: podczas jazy na 4 i 5 biegu przy około 2000 obr. kiedy puszczę gaz i spowrotem lekko dodam (lekko) silnik strasznie szarpie... dzieje się to też na 3 biegu ale w dużo miejszym stopniu. z góry dzięki za odpowiedź
[B4 1Z] problem przy około 2000 obr.
[B4 1Z] problem przy około 2000 obr.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2008, 16:49 przez raffi82, łącznie zmieniany 1 raz.
No więc - dziś byłem na kompie i - "źle ustawiony zapłon"
w początkowej fazie powinno być1,6(jakichś jednostek) a ja mam -0,1..
no i doszedłem, że gostek, który wymieniał mi rozżąd ustawił go "na znaki" a powinno być trochę inaczej stąd szarpanie na niskich obrotach <ok> już sie ustawiłem na naprawę i mam nadzieję, że bedzie ok
a co do filtrów to mają 1000 km bo wszystko wymieniałem jak sprowadziłem z "dojcza" auto pzdr
[ Dodano: 2008-09-08, 18:07 ]
Wielkie dzięki dla Adamm-a nastawnik zregenerowany - Audik cyka jak należy i nie szarpie pozdrawiam:)
w początkowej fazie powinno być1,6(jakichś jednostek) a ja mam -0,1..
no i doszedłem, że gostek, który wymieniał mi rozżąd ustawił go "na znaki" a powinno być trochę inaczej stąd szarpanie na niskich obrotach <ok> już sie ustawiłem na naprawę i mam nadzieję, że bedzie ok
a co do filtrów to mają 1000 km bo wszystko wymieniałem jak sprowadziłem z "dojcza" auto pzdr
[ Dodano: 2008-09-08, 18:07 ]
Wielkie dzięki dla Adamm-a nastawnik zregenerowany - Audik cyka jak należy i nie szarpie pozdrawiam:)