[1.9TDI 1Z] Zakopcony wydech co to oznacza?.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
W mojej książcę od Audi pisze że samochód może wziąść nawet 1,5l na 1000 km :shock: Zwykły diesel na pewno weźmie mniej niż turbo. Ale i tak nie wierzę w takie opowiastki że turbodiesle od wymiany do wymiany nie wziął ani kropli. To poprostu jest nie możliwe. No chyba że od wymiany do wymiany przestał w garażu :mrgreen:hudy pisze:no tak niestety jest.w książce obsługi pisze że może pobierać do 1L oleju na 1000km i pobiera nieco mniej niż litr.widocznie tak już musi byc...wogóle te VW caddy to porażka ale to juz inny temat <ok>hct pisze:hudy, to fajne macie auto jak na 1000km idzie mu 1l oleju
Labiel, mysl sobie co chcesz ja pisze tak jak jest przewaznie od wymiany do wymiany nie dolewam nic jakbym dolewal to bym napisal ze wlewam 1 czy tam 2 L
nie mowie ze nie bierze ali kropli bo czasem przed wymiana jest juz prawie minimum ale ogulnie bardzo sporadycznie cos dolewam i moje auto nie stoi w garażu bo nie zrobilo by w niecale 2 lata 70 000 km
nie mowie ze nie bierze ali kropli bo czasem przed wymiana jest juz prawie minimum ale ogulnie bardzo sporadycznie cos dolewam i moje auto nie stoi w garażu bo nie zrobilo by w niecale 2 lata 70 000 km
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
hct, nie mówiłem o tobie. Przypomniała mi się wypowiedź jednego z posiadaczy TD tyle, że to było na forum Golfa i zarzekał się że jego auto od wymiany do wymiany nie bierze ani kropelki. Od wymiany do wymiany maks oleju na bagnecie. W takie rzeczy to ja akurat nie wierze. Jasne, jedno auto weźmie więcej, drugie weźmie mniej, zależy od stanu, zależy też oczywiście jak się jeździ (jak się ostro zacznie deptać to nie ma bata żeby turbognojek nie wziął oleju). W to akurat że u ciebie weźmie 0,2-0,3l na 10000 jestem w stanie uwierzyć i powinieneś być szczęśliwy że bierze ci tak bardzo mało. Ale na pewno nie uwierzę w to że są turbo diesle które nie biorą nawet kropli.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Moj traktor ma ciezki zywot (zimny, ciepły czy inne zakaznae rzeczy - ciagle dostaje w dupe i to na opór aź czeszczy) i od wymiany do wymiany czyli co około 10tys czesto zmieniam co 7.5tyś km co wycodzi mi na około miesiac do póltora to zazwyczaj w tym czasie dolewam około 1.5l oleju i biorac pod uwage to co wyczyniam tym autem to uwazam ze jest to super wynik. <mikolaj>
-
- Forum Audi 80