[80 b4 ABK] Przeguby
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[80 b4 ABK] Przeguby
Panowie ponawiam pytanie prosząc o pomoc.
Czy przeguby zewn w audi b4 avant z roku 1992 z silnikiem ABK 2.0 bez ABSu mają śrubę nakręcaną na zewnątrz czyli nakrętkę czy śrubę wkręcaną wewnątrz przegubu ?
Czy przeguby zewn w audi b4 avant z roku 1992 z silnikiem ABK 2.0 bez ABSu mają śrubę nakręcaną na zewnątrz czyli nakrętkę czy śrubę wkręcaną wewnątrz przegubu ?
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Tak tez mi sie zdaje.Ja nie jestem pewien ale stawiał bym na śrubę wkręcaną...
Kurde mam dylemat ktory jutro sie wyjasni...
Miesiac temu zmienial mi teść oslone gumową na przegub i w oczach mi stoi, ze byla tam nakretka - ale moze sie myle.
Kupilem dwa przeguby podajac model, rok, nr nadwozia itd itd i przysłano mi przeguby wlasnie ze śrubą wkrecaną wewnatrz.
Dzisiaj samochod zostawilem u mechanika, rano ma wymienić mi je. Ciekawe czy bedą ok. Tak dumam wlasnie i stąd mój post.
Powinny być ok chyba, ze ktoś kiedys cos zmienial w tej mojej 80tce.
:lol: ja wymienialem przegob juz 2 raz z tej samej strony i sruba byla wkrecana ,sa rozne rodzaje przegubow np;u nie jest jakis od b3 z 88r,do91r.pierwszo kupilem za 200zl. ale byl za wysoki (zęby ,wszystko ok. tylko ze niemoglem zalozyc potem wachacza bo zrobil sie za krotki) i wymienilem go na wlasciwy za100zl.zobacze ile znowu wytrzyma:)
sama wymiana zajmuje 30 min.
sama wymiana zajmuje 30 min.