Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 1Z Awant]Problem z xenonami

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dasiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1Z Awant]Problem z xenonami

Post autor: Dasiu » 23 sie 2008, 22:25

Witam kolegów forumowiczów

Ostatnimi czasy dokucza mi spory problem odnoście świateł xenonowych oczywiście nie ori tylko jakiś niemiecki wynalazek z przetwornicami których pełno na allegro..
Generalnie ten zestawik wydawał mi sie bardzo sympatyczny bo produkowany przez jakąś niemiecką firme załlozony na lampach soczewkowych świeci bardzo ładnie nie oślepia innych z tym że:

Przy wyłączonym silniku i włączonych światłach słychać trzaski-powiedział bym że ze szczotek alternatora gdyby nie fakt że on przeciez nie pracuje w tym momencie.. w każdym bądz razie odgłos podobny. W momencie gdy silnik jest zapalony nic nie słychać. Przejdzmy dalej czasem przy załączonych światłach słychać straszny pisk niby strasznie irytujący nie jest to głośne ale wali po mozgu :D Problem ten pojawia sie sporadycznie, jak wyłącze światłą problem znika. Dalej.. ostatnio pojawiły mi się zakłócenia na CB-radiu znowu przy włączonych światłach, wyłączając światła znowu jest ok. Problem ewidentnie dotyczy właśnie tych świateł ksenonowych. Pytanie w czym może tkwić problem jakieś przebicie? Zbyt duży pobór prądu? Coś spieprzone w instalacji? Przetwornice?
Elektryka jest mi zupełnie obca także prosze o pomoc ;]

Jeśli coś źle napisałem niedokładnie niezrozumiale to z góry przepraszam i prosze o wyrozumiałość;]
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 23 sie 2008, 22:31

To wina samych przetwornic, lub przewodów wysokiego napięcia ( przetwornic )

Zapraszam do lektury
http://wycie.waw.pl/blog/zakloc2.pdf

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 24 sie 2008, 19:56

Pisk jest z przerwornic nawet na ori xenonie ale nie powinien byc zbyt głosny, co do zakłcen to juz lipny towar zle wyekranowany. <ok>

Awatar użytkownika
Dasiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dasiu » 25 sie 2008, 19:07

Tak jak mowisz pisk nie jest zbyt głośny ale na mnie działa panicznie, nie wszyscy go nawet słyszą a mi wali po mózgu jakby mi ktoś wiercił w głowie :P Ale jak już mówiłem nie zawsze go słychać także nie jest źle.
Doc dzięki wielkie za link do rozwiązania tego problemu, co prawda ja niewiele z tego rozumie ale są lepsi w tym odemnie i do nich się z tym zgłosze dzięki za odpowiedz

Awatar użytkownika
minon1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: minon1 » 25 sie 2008, 20:40

Jak włączam światła to przez chwilę taki pisk słysze, ale u mnie jest on raczej "miły".

Później już tylko kle kle kle ...... <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl