[1.9TDI 1Z] VAG, problem z silnikiem.
[1.9TDI 1Z] VAG, problem z silnikiem.
Witam
Kurcze przekopałem już sporo część forum w sprawie mojego problemu ale niestety nie udało mi się go rozwiązać...
Mam dwa vagi od viakena (ten max232 z linia k i ten na opto z liniami L+K)obydwa pod COMa. Mam też kabelek OBD1. Mam Vag-com 311,2, zarejestrowanego.
Za pomocą obydwu Viakenów nie mogę połączyć się ze sterownikiem silnika.
Zmieniałem Start Baud na 240, 250, 255, 1200, 19200 i nic . Silnik włączony. Potrafię natomiast połączyć się z ABS i AIRBAGiem (przy start baud 0) - blok pomiarowy i błędy mogę czytać, kasować.
Jednak głównym zadaniem jakie postawiłem przed tym interfejsem miała być diagnostyka silnika z którym nie mogę się połączyć... Miał ktoś może taki problem lub ma jeszcze jakieś sugestie co by tu sprawdzić ? (bezpiecznik jest ok )
Kurcze przekopałem już sporo część forum w sprawie mojego problemu ale niestety nie udało mi się go rozwiązać...
Mam dwa vagi od viakena (ten max232 z linia k i ten na opto z liniami L+K)obydwa pod COMa. Mam też kabelek OBD1. Mam Vag-com 311,2, zarejestrowanego.
Za pomocą obydwu Viakenów nie mogę połączyć się ze sterownikiem silnika.
Zmieniałem Start Baud na 240, 250, 255, 1200, 19200 i nic . Silnik włączony. Potrafię natomiast połączyć się z ABS i AIRBAGiem (przy start baud 0) - blok pomiarowy i błędy mogę czytać, kasować.
Jednak głównym zadaniem jakie postawiłem przed tym interfejsem miała być diagnostyka silnika z którym nie mogę się połączyć... Miał ktoś może taki problem lub ma jeszcze jakieś sugestie co by tu sprawdzić ? (bezpiecznik jest ok )
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, 09:26 przez denis44, łącznie zmieniany 1 raz.
- killer0123
- Forum Audi 80
Na audiklub Polska pisza, ze po zmianie start baud z 0 na 240 mozna sie laczyc bezproblemowo z autami na przeplywkach BOSCH, mam ten sam problem co Ty, zadne ustawienie nie pomaga sie polaczyc z silnikiem. Program VWTolls, Vag, DeltaScan sa głuche. Jak rozwiazesz problem bardzo prosze o informacje ja odwdziecze sie tym samym. Pozdrawiam.
rozwiazanie problemu http://vag-com.pl/huc.htm <ok>
-
- Forum Audi 80
drogi kolego możesz cudować jak ja itak się nie połaczysz.Mam auto z 94 na Boschu.Przez coma na max moze ktos,ale ja też nie.Cuda robiłem,przestawiałem na 240.Stał sie cud gdy kupiłem za 99 zł od viakena na USB kkl.Łyka na 240 od razu,reszte na 0.Czyta samochody po 2002 roku.Stary fejs na com sprzedałem.Ty tez tak zrób.Ktos kto ma A4 chetnie kupi bo tam to działa :mrgreen: