[80 b4] Szyberdach nie działa.....
[80 b4] Szyberdach nie działa.....
mam Audi takie jak w temacie sedan szyberdach jest elektryczny noi mi wogole sie nie otwiera
nie wiem w czym tkwi problem? mam pytanie czy moze to być zwykly bezpiecznik? czy raczej cos powazniejszego...... bo gdy naciskam przycisk "otwarcia dachu" zero reakcji zero dzwieku nic! prosze o pomoc co z tym robic... pozdrawiam

-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
fredee pisze:w drugim - przede wszystkim posmarować jakimś smarem (nie za dużo..) sanki na których porusza się szyber... jak nie pomoże to będizemy dalej radzić.![]()
Posmarowac zawsze mozna, ale nie wiem czy cos to da. To mi wyglada na cos powazniejszego, jakby przeskakiwal na zabkach albo cos z silniczkiem. Byc moze ze to jest blachostka, poniewaz ostatnio podczas naprawy oswietlenia wewnetrznego wypadla jedna srubka wiec moze w tym tkwi problem. Jak znajde chwile czasu i poprawi sie pogoda to zerkne co w trawie piszczy. Jak cos juz bedzie wiadomo dam znac. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja miałem jedynie problem z szyberem że zatrzymywał się w byle jakich pozycjach i musiałem celować domknięcie na oko...ale troche go przekręciłem - czyli poprzeskakiwał sobie na ząbkach aż doszedł do pozycji że wyłącza się wtedy kiedy jest szczelnie zamknięty...muszę jedynie uważać aby przy uchylaniu w góre nie przeskoczył mi żaden ząbek bo problem powruci i znów strace 20 minut jeśli nie wypadnie coś całkowicie z napędu i będe musiał tego zukać po dachu :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
mum1n pisze:No to masz taki sam problem jak moj, tyle ze u mnie w gore juz sie nie otwierajedynie rzęzi
to znaczy że za każdym Twoim zarzęzeniem przestawia Ci się punkt domknięcia i będzie Ci stawał np na środku albo gdzie chce...a jeśli ci rzezi przy uchyle w górę tzn że coś go trzyma i przeskakuje tam cosik...nie otwierałem go jeszcze bo nie muszę ale ten kolega z A6 chyba już rozmajstrował troche audiczek i jest dobrym rezaczem