[80 b4] Szyberdach nie działa.....
[80 b4] Szyberdach nie działa.....
mam Audi takie jak w temacie sedan szyberdach jest elektryczny noi mi wogole sie nie otwiera nie wiem w czym tkwi problem? mam pytanie czy moze to być zwykly bezpiecznik? czy raczej cos powazniejszego...... bo gdy naciskam przycisk "otwarcia dachu" zero reakcji zero dzwieku nic! prosze o pomoc co z tym robic... pozdrawiam
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
fredee pisze:w drugim - przede wszystkim posmarować jakimś smarem (nie za dużo..) sanki na których porusza się szyber... jak nie pomoże to będizemy dalej radzić.
Posmarowac zawsze mozna, ale nie wiem czy cos to da. To mi wyglada na cos powazniejszego, jakby przeskakiwal na zabkach albo cos z silniczkiem. Byc moze ze to jest blachostka, poniewaz ostatnio podczas naprawy oswietlenia wewnetrznego wypadla jedna srubka wiec moze w tym tkwi problem. Jak znajde chwile czasu i poprawi sie pogoda to zerkne co w trawie piszczy. Jak cos juz bedzie wiadomo dam znac. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ja miałem jedynie problem z szyberem że zatrzymywał się w byle jakich pozycjach i musiałem celować domknięcie na oko...ale troche go przekręciłem - czyli poprzeskakiwał sobie na ząbkach aż doszedł do pozycji że wyłącza się wtedy kiedy jest szczelnie zamknięty...muszę jedynie uważać aby przy uchylaniu w góre nie przeskoczył mi żaden ząbek bo problem powruci i znów strace 20 minut jeśli nie wypadnie coś całkowicie z napędu i będe musiał tego zukać po dachu :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
mum1n pisze:No to masz taki sam problem jak moj, tyle ze u mnie w gore juz sie nie otwiera jedynie rzęzi
to znaczy że za każdym Twoim zarzęzeniem przestawia Ci się punkt domknięcia i będzie Ci stawał np na środku albo gdzie chce...a jeśli ci rzezi przy uchyle w górę tzn że coś go trzyma i przeskakuje tam cosik...nie otwierałem go jeszcze bo nie muszę ale ten kolega z A6 chyba już rozmajstrował troche audiczek i jest dobrym rezaczem