Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z] Rezanie Głosników... Pełne Car Audio Nowe Foty!

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
wolly
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wolly » 31 sie 2008, 18:37

bardzi ładna robota gratki <ok>

Awatar użytkownika
kaczok
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczok » 31 sie 2008, 19:30

super powinieneś wydać książke jak przerobić audi 80 :)

Awatar użytkownika
Zlosliwy_Dzin
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zlosliwy_Dzin » 31 sie 2008, 19:51

Tez tak będę montował jak Ty tylko nie wiem czy wygłuszać te drzwi czy nie :-/ kupę kasy ładujesz w swoja b4 :shock:

dobo26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dobo26 » 31 sie 2008, 22:30

jaka jest cena tego zestawu głosnikow?
patrzyłem na allegro i nie moge ich znalesc.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 31 sie 2008, 22:41

Awatar użytkownika
yawor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yawor » 31 sie 2008, 22:42

dobo26, coś cienko patrzyłeś.

http://allegro.pl/search.php?string=ESK ... onal_rec=0

Jak się postarasz, to może i taniej je gdzieś znajdziesz.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 01 wrz 2008, 01:43

Piotrek opis fajny ale co do montazu no niestety tez mam zastrzezenia. Opowiadales mi o golfie dlatego tez wiecej sie nie bede rozwodzil na ten temat i powiem ze w CA sa ze tak powiem 2 nurty - czystosc i glosnosc. Ty preferujesz ten drugi i to jest jak najbardziej ok o ile ciebie to zadawala!
Co do wygluszania i sztywnego montazu to jest to nieodzowne jesli chcesz isc w strone hi-end'u.

BTW za jakis czas umieszcze kolejne rezanko zabudowy kufra + kompletny montaz CA - moze ktos oceni :->

Awatar użytkownika
mulczas
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: mulczas » 01 wrz 2008, 17:37

Solskier pisze:To sa moje przekoanani i nawet jak by mnie ktoś chciał bic to ich nie zmienie. I sam nie wiem dla czego albo widzialem juz i sprawdzałem za duzo albo za mało. Jak by nie było w swoim zywocie wydałem juz ponad 16tyś zł na Car Audio, wiec juz troche wiem co gra a co nie. A nalpeszym tego dowodem bedzie to jak wypowiedza sie koledzy którzy słyszeli mojego MK3. np. kolega Mulczas czekamy na opinie :-)
Oofol pisze:Piotrek opis fajny ale co do montazu no niestety tez mam zastrzezenia. Opowiadales mi o golfie dlatego tez wiecej sie nie bede rozwodzil na ten temat i powiem ze w CA sa ze tak powiem 2 nurty - czystosc i glosnosc. Ty preferujesz ten drugi i to jest jak najbardziej ok o ile ciebie to zadawala!
Co do wygluszania i sztywnego montazu to jest to nieodzowne jesli chcesz isc w strone hi-end'u.
Tak jak napisał Oofol, Piotrek idzie w kierunku głośnego grania. W golfie włosy stawały dęba, a koszukla falowała na klacie od basu <ok> I to się chwali bo nie każdy ma takie mocne granko. Jeżeli w Audicy też tak będzie to jestem pewny, że wszyscy będą pod wrażeniem.
Dla porównania, ostatnio montowałem w swojej furmance głośniki Helix dark blue 62.1 (foto i opis niedługo w temacie moje Audi). Po zamontowaniu byłem bardzo zadowolony i czym prędzej pojechałem do Solskiera na "odsłuch". Gdy odkęciłem muze to jedyne co powiedział to coś w stylu "To już koniec?" :-P
Poczekajmy na efekt końcowy,znając możliwości Solskiera wiem, że zreza naprawdę fajne granie <ok>

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 01 wrz 2008, 22:00

Piotrek weszły by dwie 16stki na boczki takie jak ty masz?

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 02 wrz 2008, 09:01

Raczej było by cieżko, po przebudowie boczka moze by weszły ale nie ma pewnosci czy głosnik nie zachaczałby o wzmocnienie.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 03 wrz 2008, 10:43

Czyli bez rezania nie wejdzie :mrgreen: dobrze wiedzieć.

Awatar użytkownika
barteq289
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: barteq289 » 05 wrz 2008, 10:20

dobra robota. mi w jakiejs podrzednej firmie - nie gwarantującej wspanialego efektu powiedzieli ok 300zl za montaż + głośniki!! można taniej :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 05 wrz 2008, 13:01

Czytasz w moich myślach chłopie :mrgreen: Właśnie tego potrzebowałem do planowanego rezania... Dzięki za ściągę <ok>

Awatar użytkownika
misiekdzwon
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: misiekdzwon » 17 wrz 2008, 00:48

Witam. Mam takie zapytanie, a mianowicie pod jaką jednostkę sterującą są podłączone głośniki- chodzi mi o radioodtwarzacz? Bo tutaj w opisie nie znalazłem.
Czy przedni zestaw jest podłączony pod radio, czy pod wzmacniacz?
A jaki potwór o mocy 500W RMS będzie fabryką basu? Bo jak sądzę, to bagażnika w AVANCIE już nie będzie :-P
A i tak ze swojego doświadczenia dodam, że prawdopodobnie trzeba będzie okleić przynajmniej tylną część dachu jakimiś matami grubymi, bo choć u mnie jest o połowę mniej RMSu, to przy trochę głośniejszym watowaniu, blacha z tyłu bardzo denerwująco drga ;/
A przy pięciuset watach, to możliwe że szyba z klapy bagażnika wypadnie zimową porą- nie żartuję ;-)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Solskier
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2,2 AAN
Kontakt:

Post autor: Solskier » 17 wrz 2008, 08:22

misiekdzwon, Dzisiaj postaram sie wrzucić jakies foty...

Generalnie radyjko Sony CDX - GT710, ale to tylko odtwrzacz dzwieku za wszystko zapiete obecnie jest pod wzmaka JBL GTO 6000 6 Kanałowe monstrum.

Głosniki w drzwiach przód i tył Hertze ESK 165mm
Wzmacniacz JBL GTO 6000 - 6 Kanałowy z dwoma wyjsciami na suba. Które na moscie ma w 4Ohm 300W RMSa w Ohm 550W RMS. Na kazdy osobny kanał głosnikowy jest po 75W RMS.

Kondensator 1Farad - jakiś stary toxic z elektornika ale starcza.

Sub to Głosnik JBLa GTO 2 cewkowy 350W RMS Który skochodzi na 23Hz :mrgreen: troche słabszy niz w planach ale pod tym piecem daje rade. Na poczatku był w 60l skrzyni ale posweiciłem sie i kupiłem tube JBLa właściwie dla samej obudowy, i teraz jest ładny komplecik, jednak głosnik GTO było trzeba rezac bo był za szeroki o 0.5cm na obwodzie :-) Gra ładnie i nie zajmuje duzo miejsca bo tuba 50l jest o wiele wygodniejsza od skrzyni.

Wszystko zapiete pod dopał i idealnie wysterowane przy uzyciu mikrofonów akustycznych. Dzwiek jest idalny i bardzo głosny, nie tracac na jakosci. Bas jest szybki i kopiacy, chciaz jak sie uprze to na pokaz mozna przestawić wzmaka tak zeby wycieraczka sie ruszała bo teraz wykozystuje około 30% mocy, w innym wypadku slychac i czuć tylko walenie w banie <ok> Pare osoób z mojego grona juz widziało granie i są w ciezki szoku, pod wzgledem jakości dzwieku. Obeceni mysle nad zmiana radia na jakas alpine badz clariona coś co zabije moja kieszeń.

Oczywiscie pposzedł nowy zestaw kabli Phonocara 30mm i 3x Chinch tez Phonocara ledwo to w słupki powchodziło :-P Kable od zwrotnic równiez OFC.

[ Dodano: 2008-09-17, 08:42 ]
mulczas pisze:Piotrek idzie w kierunku głośnego grania. W golfie włosy stawały dęba, a koszukla falowała na klacie od basu I to się chwali bo nie każdy ma takie mocne granko. Jeżeli w Audicy też tak będzie to jestem pewny, że wszyscy będą pod wrażeniem.
Robiłes odsłuch po złozeniu w całosc i zestrojeniu wiec powiedz teraz jak to widzisz <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl