[B4 1Z] Rezanie Głosników... Pełne Car Audio Nowe Foty!
- Zlosliwy_Dzin
- Forum Audi 80
dobo26, coś cienko patrzyłeś.
http://allegro.pl/search.php?string=ESK ... onal_rec=0
Jak się postarasz, to może i taniej je gdzieś znajdziesz.
http://allegro.pl/search.php?string=ESK ... onal_rec=0
Jak się postarasz, to może i taniej je gdzieś znajdziesz.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Piotrek opis fajny ale co do montazu no niestety tez mam zastrzezenia. Opowiadales mi o golfie dlatego tez wiecej sie nie bede rozwodzil na ten temat i powiem ze w CA sa ze tak powiem 2 nurty - czystosc i glosnosc. Ty preferujesz ten drugi i to jest jak najbardziej ok o ile ciebie to zadawala!
Co do wygluszania i sztywnego montazu to jest to nieodzowne jesli chcesz isc w strone hi-end'u.
BTW za jakis czas umieszcze kolejne rezanko zabudowy kufra + kompletny montaz CA - moze ktos oceni :->
Co do wygluszania i sztywnego montazu to jest to nieodzowne jesli chcesz isc w strone hi-end'u.
BTW za jakis czas umieszcze kolejne rezanko zabudowy kufra + kompletny montaz CA - moze ktos oceni :->
Solskier pisze:To sa moje przekoanani i nawet jak by mnie ktoś chciał bic to ich nie zmienie. I sam nie wiem dla czego albo widzialem juz i sprawdzałem za duzo albo za mało. Jak by nie było w swoim zywocie wydałem juz ponad 16tyś zł na Car Audio, wiec juz troche wiem co gra a co nie. A nalpeszym tego dowodem bedzie to jak wypowiedza sie koledzy którzy słyszeli mojego MK3. np. kolega Mulczas czekamy na opinie
Tak jak napisał Oofol, Piotrek idzie w kierunku głośnego grania. W golfie włosy stawały dęba, a koszukla falowała na klacie od basu <ok> I to się chwali bo nie każdy ma takie mocne granko. Jeżeli w Audicy też tak będzie to jestem pewny, że wszyscy będą pod wrażeniem.Oofol pisze:Piotrek opis fajny ale co do montazu no niestety tez mam zastrzezenia. Opowiadales mi o golfie dlatego tez wiecej sie nie bede rozwodzil na ten temat i powiem ze w CA sa ze tak powiem 2 nurty - czystosc i glosnosc. Ty preferujesz ten drugi i to jest jak najbardziej ok o ile ciebie to zadawala!
Dla porównania, ostatnio montowałem w swojej furmance głośniki Helix dark blue 62.1 (foto i opis niedługo w temacie moje Audi). Po zamontowaniu byłem bardzo zadowolony i czym prędzej pojechałem do Solskiera na "odsłuch". Gdy odkęciłem muze to jedyne co powiedział to coś w stylu "To już koniec?"
Poczekajmy na efekt końcowy,znając możliwości Solskiera wiem, że zreza naprawdę fajne granie <ok>
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Witam. Mam takie zapytanie, a mianowicie pod jaką jednostkę sterującą są podłączone głośniki- chodzi mi o radioodtwarzacz? Bo tutaj w opisie nie znalazłem.
Czy przedni zestaw jest podłączony pod radio, czy pod wzmacniacz?
A jaki potwór o mocy 500W RMS będzie fabryką basu? Bo jak sądzę, to bagażnika w AVANCIE już nie będzie
A i tak ze swojego doświadczenia dodam, że prawdopodobnie trzeba będzie okleić przynajmniej tylną część dachu jakimiś matami grubymi, bo choć u mnie jest o połowę mniej RMSu, to przy trochę głośniejszym watowaniu, blacha z tyłu bardzo denerwująco drga ;/
A przy pięciuset watach, to możliwe że szyba z klapy bagażnika wypadnie zimową porą- nie żartuję
Pozdrawiam
Czy przedni zestaw jest podłączony pod radio, czy pod wzmacniacz?
A jaki potwór o mocy 500W RMS będzie fabryką basu? Bo jak sądzę, to bagażnika w AVANCIE już nie będzie
A i tak ze swojego doświadczenia dodam, że prawdopodobnie trzeba będzie okleić przynajmniej tylną część dachu jakimiś matami grubymi, bo choć u mnie jest o połowę mniej RMSu, to przy trochę głośniejszym watowaniu, blacha z tyłu bardzo denerwująco drga ;/
A przy pięciuset watach, to możliwe że szyba z klapy bagażnika wypadnie zimową porą- nie żartuję
Pozdrawiam
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
misiekdzwon, Dzisiaj postaram sie wrzucić jakies foty...
Generalnie radyjko Sony CDX - GT710, ale to tylko odtwrzacz dzwieku za wszystko zapiete obecnie jest pod wzmaka JBL GTO 6000 6 Kanałowe monstrum.
Głosniki w drzwiach przód i tył Hertze ESK 165mm
Wzmacniacz JBL GTO 6000 - 6 Kanałowy z dwoma wyjsciami na suba. Które na moscie ma w 4Ohm 300W RMSa w Ohm 550W RMS. Na kazdy osobny kanał głosnikowy jest po 75W RMS.
Kondensator 1Farad - jakiś stary toxic z elektornika ale starcza.
Sub to Głosnik JBLa GTO 2 cewkowy 350W RMS Który skochodzi na 23Hz :mrgreen: troche słabszy niz w planach ale pod tym piecem daje rade. Na poczatku był w 60l skrzyni ale posweiciłem sie i kupiłem tube JBLa właściwie dla samej obudowy, i teraz jest ładny komplecik, jednak głosnik GTO było trzeba rezac bo był za szeroki o 0.5cm na obwodzie Gra ładnie i nie zajmuje duzo miejsca bo tuba 50l jest o wiele wygodniejsza od skrzyni.
Wszystko zapiete pod dopał i idealnie wysterowane przy uzyciu mikrofonów akustycznych. Dzwiek jest idalny i bardzo głosny, nie tracac na jakosci. Bas jest szybki i kopiacy, chciaz jak sie uprze to na pokaz mozna przestawić wzmaka tak zeby wycieraczka sie ruszała bo teraz wykozystuje około 30% mocy, w innym wypadku slychac i czuć tylko walenie w banie <ok> Pare osoób z mojego grona juz widziało granie i są w ciezki szoku, pod wzgledem jakości dzwieku. Obeceni mysle nad zmiana radia na jakas alpine badz clariona coś co zabije moja kieszeń.
Oczywiscie pposzedł nowy zestaw kabli Phonocara 30mm i 3x Chinch tez Phonocara ledwo to w słupki powchodziło Kable od zwrotnic równiez OFC.
[ Dodano: 2008-09-17, 08:42 ]
Generalnie radyjko Sony CDX - GT710, ale to tylko odtwrzacz dzwieku za wszystko zapiete obecnie jest pod wzmaka JBL GTO 6000 6 Kanałowe monstrum.
Głosniki w drzwiach przód i tył Hertze ESK 165mm
Wzmacniacz JBL GTO 6000 - 6 Kanałowy z dwoma wyjsciami na suba. Które na moscie ma w 4Ohm 300W RMSa w Ohm 550W RMS. Na kazdy osobny kanał głosnikowy jest po 75W RMS.
Kondensator 1Farad - jakiś stary toxic z elektornika ale starcza.
Sub to Głosnik JBLa GTO 2 cewkowy 350W RMS Który skochodzi na 23Hz :mrgreen: troche słabszy niz w planach ale pod tym piecem daje rade. Na poczatku był w 60l skrzyni ale posweiciłem sie i kupiłem tube JBLa właściwie dla samej obudowy, i teraz jest ładny komplecik, jednak głosnik GTO było trzeba rezac bo był za szeroki o 0.5cm na obwodzie Gra ładnie i nie zajmuje duzo miejsca bo tuba 50l jest o wiele wygodniejsza od skrzyni.
Wszystko zapiete pod dopał i idealnie wysterowane przy uzyciu mikrofonów akustycznych. Dzwiek jest idalny i bardzo głosny, nie tracac na jakosci. Bas jest szybki i kopiacy, chciaz jak sie uprze to na pokaz mozna przestawić wzmaka tak zeby wycieraczka sie ruszała bo teraz wykozystuje około 30% mocy, w innym wypadku slychac i czuć tylko walenie w banie <ok> Pare osoób z mojego grona juz widziało granie i są w ciezki szoku, pod wzgledem jakości dzwieku. Obeceni mysle nad zmiana radia na jakas alpine badz clariona coś co zabije moja kieszeń.
Oczywiscie pposzedł nowy zestaw kabli Phonocara 30mm i 3x Chinch tez Phonocara ledwo to w słupki powchodziło Kable od zwrotnic równiez OFC.
[ Dodano: 2008-09-17, 08:42 ]
Robiłes odsłuch po złozeniu w całosc i zestrojeniu wiec powiedz teraz jak to widzisz <ok>mulczas pisze:Piotrek idzie w kierunku głośnego grania. W golfie włosy stawały dęba, a koszukla falowała na klacie od basu I to się chwali bo nie każdy ma takie mocne granko. Jeżeli w Audicy też tak będzie to jestem pewny, że wszyscy będą pod wrażeniem.