[1.9TDI 1Z] Ostatni tłumik.
[1.9TDI 1Z] Ostatni tłumik.
Wczoraj zauważyłem, że jakoś dziwnie mi blacha na ostatnim tłumiku odchodzi. Z góry , z dolu solidne płaty odstają od reszty. Byłem przekonany, że to juz po tłumiku, a tu jakby druga warstwa. Czyli te tłumiki mają podwójną blachę???
Nie wiem czy jeździć az się jakaś dziura pojawi, czy już kwalifikuje się do wymiany?
Jeśli wymiana to co dobrego polecacie, zeby posłużyło ?
Nie wiem czy jeździć az się jakaś dziura pojawi, czy już kwalifikuje się do wymiany?
Jeśli wymiana to co dobrego polecacie, zeby posłużyło ?
Ostatnio zmieniony 13 sty 2009, 09:27 przez jastom, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Słuchajcie, a jakby go odkręcić i zawieźć do przyzwoitego warsztatu zajmującego się tłumikami, poprosić coby odcięli tę odpadające warstwę i naspawali nową? Ma to sens? Wiem, że on od środka i ta będzie rozlatywał się powoli, ale może to wydłuży mu życie(przynajminiej wygląd), skoro tak pochlebnie wypowiadacie sie o oryginałach.
A jeśli zamiennik to jaka firma?
Bosal da radę?
A jeśli zamiennik to jaka firma?
Bosal da radę?
Myślę że dwa lata to taki orginalny 13 letni posłuży, tak jak mówię mój miał 17 albo 18 lat i jedyny problem był taki że wleciały do niego części katalizatora i nie wszystkie chciały wylecieć... A było to wtedy auto z gazem, w którym jakiś zmiennik za około 200zł, niby ALU, po roku już wydawał dziwne odgłosy.
Ale czekam na opienie ludzi którzy zainwestowali w jakiś droższy zamiennik i się sprawdza:>
Ale czekam na opienie ludzi którzy zainwestowali w jakiś droższy zamiennik i się sprawdza:>
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
jastom, w moim furaku rozleciał się ostatni tłumik i wisiały frędzle,dziury nie było ale nie mogłem na to patrzeć.Najpierw myślałem to poobcinać,potem przyspawać nową warstwę blachy kwasówki,aż pojechałem na szrot i tam kupiłem wygar kanciasty od Vki w stanie idealnym za 100 zł ,który jeszcze 15 lat wytrzyma,jest z innej blachy niż oryginalna puszka w ABT ,ABK czy 1Z <ok>