[1.6TD SB] Wymiana świec żarowych.
[1.6TD SB] Wymiana świec żarowych.
Witam mam pytanko. Czy istnieje jakaś prostsza metoda wymiany świe żarowych (chodzi mi o świece zasłonięte przewodami ciśnieniowymi od pompy wtryskowej i samą pomą ) niż kombinacje alpejskie z dorabianymi kluczami i wygiętymi śrubokrętami, do tego wszystkiego natura obdarzyła mnie grubymi paluchami!!!???
Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 16:43 przez tomiv90, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
podepne się pod temat :roll:
Spiczi mi już troche pomógł, ale jeszcze takie pytanie muszę jeszcze wyminić przewód zasilający świece żarowe i teraz takie pytanie na jaki? zasilający np. wzmaka w aucie?
i jeszcze nie wiem czy odrazu nie wymienić listwe miedzianą? pytalem w sklepie moto to gościu powiedział, że jechac do ASO bo on się nigdy nie spotkał z takimi częściami do Audi ewentualnie do specjalistycznego sklepu Audi. Więc skąd taka listwę bądz czym ją zastąpić? jakąś listwą miedzianą i samemu nawiercić otwory?
Spiczi mi już troche pomógł, ale jeszcze takie pytanie muszę jeszcze wyminić przewód zasilający świece żarowe i teraz takie pytanie na jaki? zasilający np. wzmaka w aucie?
i jeszcze nie wiem czy odrazu nie wymienić listwe miedzianą? pytalem w sklepie moto to gościu powiedział, że jechac do ASO bo on się nigdy nie spotkał z takimi częściami do Audi ewentualnie do specjalistycznego sklepu Audi. Więc skąd taka listwę bądz czym ją zastąpić? jakąś listwą miedzianą i samemu nawiercić otwory?
Na przewód o takim samym przekroju ,w żadnym wypadku na cieńszy .Jak listwę miedzianą masz całą nie uszkodzoną to wymiana jej jest niepotrzebna .Jak się upierasz to musisz sobie dorobić z podobnej grubosci paska miedzikula_sc pisze:muszę jeszcze wyminić przewód zasilający świece żarowe i teraz takie pytanie na jaki?
Dzisiaj rano mój SB nie odpalił (pierwszy raz się to zdarzyło). Podejrzewam świece, ale chciałbym się upewnić, stąd pytania: czy da się sprawdzić czy świece grzeją bez wykręcania ich? I w jakie klucze się zaopatrzyć w celu ich ewentualnej wymiany (dziś nie miałem czasu się przyjrzeć a jutro chciałbym auto uruchomić )?