[B3 1.8 PM]Ściąga przy obciążeniu.
[B3 1.8 PM]Ściąga przy obciążeniu.
Witam. Jakiś czas temu zamieniałem koła z tyłu na przód bo przednie, jako że są napędzane, były trochę zużyte. Przed zmianą kierownica była ciut przekręcona w lewo ale auto jechało prosto więc tego nie ruszałem. Po przełożeniu kierownica się wyprostowała ale gdy tylko jedzie ze mną pasażer auto ściąga w prawo. Jak jadę sam to idzie prosto.Co może być przyczyną? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Mozliwe ale to musiało by go tam sporo brakować :mrgreen: Kolego napompuj po 2.0 bara tył i przod i sprawdz jak sie jezdzi, później wg wlepy na klapce paliwa napomuj odpowiednio tył i przód jesli masz inne opony niz wyminione na wlepie zasiegnij informacji u wulkanizatora badz napisz tutaj.Darecki3037 pisze:ciśnienie w ogumieniu
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Mam 205/55r15 i bije 2.4bara.Jak pod obciążeniem autko ciągnie a bez nie to musi być coś nie halo w pracy zawiasu,nierówne rozłożenie mas,nierównomierna charakterystyka pracy zawiasu.Albo opony mocno wydymane z tym też się już spodkałem z tym że dodatkowo występowały jakie
[ Dodano: 2008-09-11, 16:33 ]
jakieś inne objawy typu "bicie na kierownicy,hałasujące opony-właśnie pod obciążeniem
[ Dodano: 2008-09-11, 16:33 ]
jakieś inne objawy typu "bicie na kierownicy,hałasujące opony-właśnie pod obciążeniem
-
- Forum Audi 80
Po sprawdzeniu ciśnienia okazało się, że w prawym przednim kole ciśnienie było o 0,15 bara mniejsze. Po wyrównaniu auto jechało prosto, jednak chyba znów trochę powietrza uciekło bo objawy wracają, lecz są dużo słabsze. Jest chyba jakaś mała dziurka, zwłaszcza, że niedawno wyciągnąłem z tej opony kawałek metalu, jednak myślałem, że guma nie została uszkodzona. Chyba się myliłem