Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK + LPG] głośna praca listwy LPG

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
yellow2008
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABK + LPG] głośna praca listwy LPG

Post autor: yellow2008 » 09 wrz 2008, 23:28

Witam, mam zamiar dopiero zagazować moje auto. Umówiłem się z gazownikiem na instalację STAG-300-4. Ten uprzedził mnie lojalnie że wszystko bedzie OK ale jest mały problem. Przy równoczesnej pracy 4-rech wtryskiwaczy gazowych bo tak działa full-grupa odgłosy pracy wtryskiwaczy będą dośc głośne. Listwę montuje na gumowych podkładkach ale i tak cykanie elektromagnesów jest wyraźnie słyszalne. Autko na słuch pracuje trochę jak diesel. Trochę mnie to martwi bo mam cabrio i raczej zalezy mi na cichej pracy silnika. Tłumiki fabryczne, na wolnych obrotach autka nie słychać. Może jest to wyolbrzymianie ale facet uprzedza aby nie było rozaczrowań.
Napiszcie jak to jest. Jeśli naprawdę cykanie jest uciążliwe to jeszcze się wstrzymam.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 09 wrz 2008, 23:35

Niestety facet ma rację :-( . Cykanie jest słyszalne ale w zależności od jakości (producent) jest głośniejsze lub cichsze. Jednak po roku lub dwóch latach nawet te ciche wtryski stukają wyraźnie głośniej ze względu na ich zużycie. Słyszałem, że dość ciche są polecane ostatnio PlaniJet'y i MagicJet'y Najgłośniejsze są chyba Matrixy.

Awatar użytkownika
yellow2008
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: yellow2008 » 09 wrz 2008, 23:46

Dzieki za szybką odpowiedź, ale jak głośno cykają? Przecież wtryski benzynowe też mają elektromagnesy i w sumie jak się stoi przy zamknietej masce to słychać stukania/cykania. Jak się siedzi za kierownicą to ja słyszę bardziej wydech. Gazownik ostrzegał że będzie to przypominało wręcz diesla. Jeśli z pozycji kierowcy nie ma różnicy to nie jest mój problem :-P

Awatar użytkownika
Kuba988
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kuba988 » 09 wrz 2008, 23:55

Mam wtryski PlaniJet i nie są aż tak głośne no wiadomo że jak otworzy się maske to je slychać ale w środku cicho nawet przy otwartych oknach podczas jazdy ich niesłychać umnie to bardziej słychać wydech :mrgreen:

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 10 wrz 2008, 22:22

Ja mam w caddy listwe i wtryski Valtek już po kilku tyś km i wcale nie słychać dopiero jak przyłoże ucho do nich.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl