Witam, mam zamiar dopiero zagazować moje auto. Umówiłem się z gazownikiem na instalację STAG-300-4. Ten uprzedził mnie lojalnie że wszystko bedzie OK ale jest mały problem. Przy równoczesnej pracy 4-rech wtryskiwaczy gazowych bo tak działa full-grupa odgłosy pracy wtryskiwaczy będą dośc głośne. Listwę montuje na gumowych podkładkach ale i tak cykanie elektromagnesów jest wyraźnie słyszalne. Autko na słuch pracuje trochę jak diesel. Trochę mnie to martwi bo mam cabrio i raczej zalezy mi na cichej pracy silnika. Tłumiki fabryczne, na wolnych obrotach autka nie słychać. Może jest to wyolbrzymianie ale facet uprzedza aby nie było rozaczrowań.
Napiszcie jak to jest. Jeśli naprawdę cykanie jest uciążliwe to jeszcze się wstrzymam.
[B4 2.0 ABK + LPG] głośna praca listwy LPG
- yellow2008
- Forum Audi 80
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Niestety facet ma rację . Cykanie jest słyszalne ale w zależności od jakości (producent) jest głośniejsze lub cichsze. Jednak po roku lub dwóch latach nawet te ciche wtryski stukają wyraźnie głośniej ze względu na ich zużycie. Słyszałem, że dość ciche są polecane ostatnio PlaniJet'y i MagicJet'y Najgłośniejsze są chyba Matrixy.
- yellow2008
- Forum Audi 80
Dzieki za szybką odpowiedź, ale jak głośno cykają? Przecież wtryski benzynowe też mają elektromagnesy i w sumie jak się stoi przy zamknietej masce to słychać stukania/cykania. Jak się siedzi za kierownicą to ja słyszę bardziej wydech. Gazownik ostrzegał że będzie to przypominało wręcz diesla. Jeśli z pozycji kierowcy nie ma różnicy to nie jest mój problem